Nogometaši Budainka Kolonije osvojili turnir

Nogometni klub Budainka Kolonija ovog vikenda bio je domaćin i organizator 6. Memorijalnog turnira za poginule branitelje povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.08.2018


 Uz domaćina na ovogodišnjem turniru nastupili su županijski prvoligaš Mladost iz Sibinja, pa županijski drugoligaš Tomica i Vinogorac koji je ponovno pokrenuo prvu momčad. Tako se momčad Brodskog Vinogorja nakon 5. godina ponovno vratila u natjecanje Treće ŽNL – centar.

Između dvije polufinalne utakmice održano je svečano otvorenje turnira na kojem su bili nazočni predstavnici sve 4 ekipe, dok je cijeli program vodio predsjednik kluba Mario Jerković. Uz njega tu su bili i predstavnici HVIDR-e, dok je pred spomen obilježje postavljen vijenac te su upaljene svijeće za 8 poginulih igrača Budainka Kolonije u Domovinskom ratu.

U prvoj polufinalnoj utakmici Tomica je sa čak 10:0 nadigrala Vinogorac iz Brodskog Vinogorja kojem je to bila prva pripremna utakmica. Obje ekipe nisu nastupile u svojim najjačim sastavima. Za Tomicu koji su igrali u zelenim dresovima raspoložen je bio mladi Goran Tripić koji je postigao 3 gola, dok su po 2 dali Dominik Basara i Zoran Kovačević, a po jednom su se među strijelce upisali: Mario Brblić, Tomislav Jerković i Hrvoje Berić.

Druga polufinalna utakmica bila je puno neizvjesnija i u njoj je Budainka Kolonija s minimalnih 1:0 bila bolja od Mladosti iz Sibinja. Jedini pogodak za domaćine postigao je njihov najbolji strijelac Josip Furjanić.

U finalu 6. Memorijalnog turnira za poginule branitelje u Domovinskom ratu Budainka Kolonija je s 3:0 golovima Josipa Furjanića, Marina Buzova i Mateja Bardaka s 3:0 pobijedila Tomicu. Sibinjska Mladost nije imala većih problema u susretu za 3. mjesto protiv Vinogorca kojeg je svladala s visokih 5:0 uz 3 gola Ante Gavrana te po 1 Ilije Vrbanića i Miroslava Stefanovića.

Zadnje vijesti

U blizini Novog Topolja prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

U Brodu održan Filmski festival

VIDEO Kristina Kegljen radi na novim sjajnim projektima

SPORT

Reorganizacija Futsala

Tri druge lige od jeseni 2019. godine

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi

11. Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima, najbolja do sada