Nogometaši Budainka Kolonije osvojili turnir

Nogometni klub Budainka Kolonija ovog vikenda bio je domaćin i organizator 6. Memorijalnog turnira za poginule branitelje povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.08.2018


 Uz domaćina na ovogodišnjem turniru nastupili su županijski prvoligaš Mladost iz Sibinja, pa županijski drugoligaš Tomica i Vinogorac koji je ponovno pokrenuo prvu momčad. Tako se momčad Brodskog Vinogorja nakon 5. godina ponovno vratila u natjecanje Treće ŽNL – centar.

Između dvije polufinalne utakmice održano je svečano otvorenje turnira na kojem su bili nazočni predstavnici sve 4 ekipe, dok je cijeli program vodio predsjednik kluba Mario Jerković. Uz njega tu su bili i predstavnici HVIDR-e, dok je pred spomen obilježje postavljen vijenac te su upaljene svijeće za 8 poginulih igrača Budainka Kolonije u Domovinskom ratu.

U prvoj polufinalnoj utakmici Tomica je sa čak 10:0 nadigrala Vinogorac iz Brodskog Vinogorja kojem je to bila prva pripremna utakmica. Obje ekipe nisu nastupile u svojim najjačim sastavima. Za Tomicu koji su igrali u zelenim dresovima raspoložen je bio mladi Goran Tripić koji je postigao 3 gola, dok su po 2 dali Dominik Basara i Zoran Kovačević, a po jednom su se među strijelce upisali: Mario Brblić, Tomislav Jerković i Hrvoje Berić.

Druga polufinalna utakmica bila je puno neizvjesnija i u njoj je Budainka Kolonija s minimalnih 1:0 bila bolja od Mladosti iz Sibinja. Jedini pogodak za domaćine postigao je njihov najbolji strijelac Josip Furjanić.

U finalu 6. Memorijalnog turnira za poginule branitelje u Domovinskom ratu Budainka Kolonija je s 3:0 golovima Josipa Furjanića, Marina Buzova i Mateja Bardaka s 3:0 pobijedila Tomicu. Sibinjska Mladost nije imala većih problema u susretu za 3. mjesto protiv Vinogorca kojeg je svladala s visokih 5:0 uz 3 gola Ante Gavrana te po 1 Ilije Vrbanića i Miroslava Stefanovića.

Zadnje vijesti

Tradicionalna donacija mandarina Dubrovačko-neretvanske Brodsko-posavskoj županiji

Stručni skup o novim mogućnostima liječenja laserom u urologiji

Počinje akcija "Mir i dobro"

NAJČITANIJE DANAS

Jedinstveno životno iskustvo

Iskustva Brođanke Antonije Krajina u Kambodži gdje je podučavala jogu

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a