NK Slavonac iz Bukovlja postao prvak Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega

Nakon odluke Hrvatskog nogometnog saveza da će se ove sezone igrati samo Prva liga, dok ostala natjecanja zaključuju svoja prvenstva, na taj način je Slavonac iz Bukovlja postao prvakom Međužupanijske lige Brod / Požega. Oni su za bod bili ispred Svačića iz Starog Slatinika, dok su na taj način ostvarili pravo igranja u Trećoj HNL – istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.05.2020
 Tijekom 14 utakmica koje su odigrali u ovogodišnjem prvenstvu Međužupanijske lige Brod / Požega nogometaši Slavonca iz Bukovlja zabilježili su 10 pobjeda od kojih je 5 u gostima te su 3 puta odigrali bez pobjednika. Doživjeli su samo 1 poraz i to s 2:0 u Starom Slatiniku od drugoplasiranog Svačića. Crveni iz Bukovlja su tako 16 bodova osvojili u gostima, a 15 na svom terenu s kojeg su bod odnijeli klubovi iz Gornje Vrbe i Oprisavaca. Od 2. kola prvenstva bili su stalno na vodećoj poziciji sve do prekida tako da je njihov naslov sasvim zaslužen.

Na ionako već kvalitetu momčad, ove zime Slavonac u igračkom dijelu nije nitko napustio, već su stigla 3 nova imena. Među njima je od novih samo Igor Bratanić koji je došao iz sibinjske Mladosti, dok su se u klub iz Bratstva Vranovci vratili Šimo Padrić i Marko Družić koji godinu i pol dana zbog oporavka od operacije nije igrao. Svi oni nisu uspjeli pokazati svoje kvalitete s obzirom da se u drugom dijelu prvenstva odigrala samo jedna utakmica i to domaća protiv Lipika. Crveni su ove sezone imali 22 registrirana igrača među kojima je njih 18 bilo na dispoziciji treneru Mariju Petroviću. Najviše nastupa u ovoj sezoni imali su: Željko Konrad, Matej Gačić, Mirko Kruljac, Matej Brkić, Krešimir Ferić i Josip Padrić. Što se tiče strijelaca po 7 golova dali su Dragan Sremac i Danijel Martić, dok 5 ima Josip Padrić.

Pred upravom Slavonca sada je puno teži zadatak. Stručni stožer i igrači svoje su napravili, dok će uprava pokušati pronaći financije kao i stadion na kojem bi se od jeseni igrala Treća liga. 

Igrači su već dugo bez pravog nogometa, a bit će još nekoliko mjeseci. Svakako će na onima koji nisu individualno radili za vrijeme korona krize ova stanka ostaviti traga kada krenu prave pripreme za nastavak slijedeće sezone.

Prema tome Slavonac iz Bukovlja stekao je pravo nastupa u Trećoj ligi – istok od jeseni, a hoće li se pojaviti u tom natjecanju vrlo je upitno. Za stadion i nije veliki problem, ali bi velika prepreka mogle biti financije. Naredni mjeseci dat će konačan odgovor idu li Crveni iz Bukovlja u Treću ligu ili će svoje mjesto prepustiti nekom drugom.

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu