NK Slavonac iz Bukovlja krenuo s pripremama

Svojim igrama pogotovo u drugom dijelu prvenstva nogometaši Slavonca iz Bukovlja zaslužili su ostati u Trećoj ligi – istok. Pogotovo kada se pogleda njihova posljednja domaća utakmica u prvenstvu protiv prvaka Belišća koje su u završnici spasilo od poraza onda Crveni z Bukovlja zaslužuju ostati u ovom rangu natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.07.2021


 Iznimno zanimljiiva bila je borba za ostanak na trećeligaškom istoku u kojoj je bilo 6 klubova. Na kraju u toj tijesnoj i izjednačenoj borbi najdeblji kraj izvukli su novi klubovi u natjecanju Valpovka iz Valpova i Slavonac iz Bukovlja koji su ispali iz lige. Nakon prvenstva Vihor iz Jelisavca koji je bio na 12. mjestu odlučio je istupiti iz lige pa se tako Slavoncu iz Bukovlja otvorila mogućnost ostanka u ovom natjecanju. Neznajući za tu mogućnost iz Slavonca je otišlo nekoliko ključnih igrača kao što je uz kapetana Josipa Padrića najbolji strijelac Dragan Sremac, pa odlični stoper Filip Mrvelj te jednako dobri igrači sredine terena Matej Gačić i Josip Letica. Unatoč tome igrači koji su ostali u klubu htjeli su nastaviti s igranjem u Trećoj ligi – istok što je podržala i uprava kluba tako da će od nove sezone Crveni i dalje biti u ovom rangu natjecanja.

Trener Mario Petrović s pripremama je krenuo u subotu, 17. srpnja, dok mu od prošle godine nedostaje 5 igrača. Tako je Sremac otišao u Novu Kapelu, Mrvelj u drugoligaša Kustošiju iz Zagreba, Gačić i Letica su u Marsoniji, dok je Marko Družić postao novim članom  Zvonimira iz Donje Vrbe.  Na popisu danas Crveni iz Bukovlja imaju 20 igrača, dok ih je 16 bilo na prvoj prozivci. Oprvadano su izostali: Mirko Kruljac, Igor Bratanić, Marko Mijić, Matej Brkić, Tomislav Ferić i povratnik iz Graničara Klakar Viktor Kajtazi. Uz njega od novih u klub su za sada došla još 2 igrača i to Robert Duspara koji je bio MV Croatiji i iskusni Ante Kruljac koji će pojačati obranu. Također pojačanje za Slavonac bit će i povratak nakon teške ozljede Josipa Sušića koji je u prošlom prvenstvu odigrao samo dvije utakmice.

Nogometaši Slavonca jamačno će se do početka prvenstva još pojačati jer moraju kako bi bili ravnopravni u trećeligaškoj konkurenciji. Nedostaju im igrači na svim pozicijama, u obrani, veznom redu i u napadu, dok je želja u novoj sezoni igrati dobar nogomet i razvijati mlade igrače kojih imaju više nego dovoljno u svojim redovima.

Prvu pripremnu utakmicu nogometaši Slavonca odigrat će ove nedjelje, 25. srpnja u  Bukovlju protiv najbližeg susjeda Bratstva iz Vranovaca. Nakon toga 31. srpnja u Bukovlje dolazi ekipa iz Đakovačke Satnice, a onda ih u kolovozu očekuje turnir na Budainci, pa utakmica protiv Perkovaca, dok je posljednja provjera 14. kolovoza u Donjoj Vrbi protiv županijskog prvoligaša Zvonimira.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni