NK Posavac priželjkuje što bolji plasman na ovogodišnjem prvenstvu

Nedavno su u Ruščici svečano obilježili 70. godina postojanja tamošnjeg Nogometnog kluba Posavac. Počelo je sve s prijateljskom utakmicom protiv vodećeg trećeligaša Cibalije iz Vinkovaca, pa se nastavilo sa svečanom sjednicom da bi sve završilo s prvenstvenom utakmicom protiv Graničara iz Klakara. Rezultati Posavca u ovoj sezoni Druge ŽNL – centar nisu onakvi kakve su ih priželjkivali. Klub se za sada nalazi u donjem dijelu prvenstvene ljestvice te ih uz klubove iz: Malina, Podvinja, Lužana, Slavonskog Kobaša i MV Croatije očekuje borba za očuvanjem drugoligaškog statusa.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.11.2018
NK Posavac priželjkuje što bolji plasman na ovogodišnjem prvenstvu
Prošle zime Mario Matić preuzeo je Posavac te ga je na proljeće sa začelja podigao u sigurnu sredinu prvenstvene ljestvice. Čini se da će i ove zime imati sličnu situaciju budući momčad koja je završila prošlogodišnju sezonu nije ostala na okupu. Tako su ovog ljeta iz kluba u Budainku Koloniju otišli: vratar Tomislav Knežević, pa stoper Stjepan Božić, dok je Filip Štefančić pristupio članu Četvrte lige – istok Kutjevu. U Posavac su iz Gornje Vrbe došli Marijan Kesedžić i Ivan Bilandžić, dok je iz Ciglenika stigao Matej Šišić, a bez kluba je bio Anto Majić. Problem treneru Matiću predstavljaju ozljede, kartoni te što pojedini igrači izostaju zbog poslovnih obaveza. Tako su jako malo minuta ove jeseni imali: Matija Mirković, Borislav Božić, Luka Vrček, Dario Matić, Zlatko Živoder i Aleksandar Džodan.

Jako dobru utakmicu odigrao je Posavac u Ruščici u pobjedi s 1:0 protiv vrlo dobrog Graničara iz Klakara u Općinskom derbiju. Nošeni tim rezultatom igrači trenera Matića u prošlom kolu su u Tomici odigrali 3:3 što im je bio prvi bod osvojen u gostima u ovoj sezoni. Ranije u prvenstvu su na svom terenu sa 4:1 dobili Podvinje, dok su protiv Slavonca iz Slavonskog Kobaša odigrali 1:1. U klubu pamte i 2:2 sa Cibalijom u revijalnoj utakmici, ali tada su za Posavac igrali igrači koji su iz Ruščice, ali nastupaju za druge klubove po županiji. S obzirom da na kraju ove sezone slijedi reorganizacija natjecanja u Posavcu u ovogodišnjem prvenstvu žele što bolji plasman.

Svakako da u Ruščici imaju jedne od najboljih, ako ne i najbolje uvjete za rad u ovom rangu natjecanja.

Sljedeće nedjelje igra se posljednje kolo ove jeseni u Drugoj Županijskoj ligi, dok će Posavac u Ruščici ugostiti Svjetlost iz Lužana.

Zadnje vijesti

Jugovojska se povukla iz dubrovačkog zaleđa nakon osam mjeseci opsade

Skrivio prometnu nesreću s 2.62 promila alkohola u organizmu

Grad odlučio urediti svlačionice na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ kako bi Marsonia dobila licencu za Drugu ligu

FOTO GALERIJA

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge

Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića u Podcrkavlju