NK MV Croatia 1976 spašena od gašenja

Za Nogometni klub MV Croatiju iz slavonskobrodskog Mjesnog odbora "Josip Rimac" najvažnije je da se klub nije ugasio.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 22.01.2021


 Takav rasplet opasno je prijetio ovog ljeta, međutim, u klubu su se uspjeli posložiti i polako krenuti u natjecanje. Rezultat im je u ovoj polusezoni bio najmanje važan, već da odigraju sve utakmice, dok je za njih dobro da prvenstvo u skupni C Druge Županijske lige nisu završili na posljednjem mjestu.

Nakon svega što su prošli od ljeta 2020. godine pa sve do ove zime u Nogometnom klubu MV Croatiji mogu biti zadovoljni, prije svega što će se lopta i dalje kotrljati u slavonskobrodskom Mjesnom odboru "Josip Rimac". Naime, prošle godine u ožujku zbog pandemije korona virusa prekinuto je prvenstvo koje se nije nastavilo. Uslijedio je ljetni period u kojem je klub ostao bez predsjednika Ante Duspare i velikog broja igrača. Na kraju je funkciju prvog čovjeka kluba preuzeo Mirko Lipovac koji je u klubu na raznim funkcijama već 25 godina.

Prvo što je trebao učiniti novi predsjednik Mirko Lipovac kad je preuzeo klub bilo je angažirati trenera. Pronašao ga je u Željku Didoviću koji je od 2012 do 2015. godine bio u klubu te ga je uveo iz Treće u Drugu Županijsku ligu. Nakon toga još je radio u Donjoj Bebrini, Bickom Selu i Šumeću u kojem je također imao uspjeha te je i s njima ušao u viši rang natjecanja. Nakon te dobre epizode u Šumeću odlučio se na novi početak u MV Croatiji.

Naravno da je u početku bilo teško iz razloga što nisu imali dovoljan broj igrača. Tako su jedva nastupili u 1. kolu u gostima kod Mladosti iz Jakačine Male te su s 8 igrača poraženi s 8:0. Nakon toga uslijedili su porazi, domaći od ASK-a iz Gornjih Andrijevaca, pa gostujući u Kaniži i Stupničkim Kutima te novi gubitak bodova na svom terenu od ekipa iz Šumeća i Grižića. Bilo je to 6 uzastopnih poraza, a onda je trener Željko Didović doveo nekoliko igrača; Lovrića, Prgometa, Dusparu, Mijića, Antonića, Vukoju i Matanovića. To je odmah dalo rezultat jer su uslijedile dvije uzastopne pobjede, gostujuća u Gromačniku s 5:2 i domaća nad Mladosti iz Banovaca sa 7:3. Polusezona zaključena je s gostujućim porazom u Zbjegu i domaćim od Slavonca iz Slavonskog Kobaša. Na kraju prvog dijela prvenstva MV Croatia zauzima 10. mjesto od 11 klubova sa 6 bodova koliko ima i posljednja Sloga iz Gromačnika, dok im 2 boda bježi Gaj iz Zbjega.

Trener Didović tijekom ove polusezone minute je dao za 25 igrača među kojima su sve utakmice odigrali: kapetan Rafael Srbalj, Alija Ersan i Branimir Radosavljević. Samo na jednoj utakmici nisu bili: Patrik Švaganović, Ivan Crnković i Marko Gačić. 

Najbolji strijelci MV Croatije ove jeseni su Nenad Jovanović i Damir Mijić koji su svaki postigli po 5 golova, dok su zbog ozljeda Prgomet i Duspara odigrali samo dvije utakmice te nisu više mogli pomoći klubu. Dobru statistiku ima Damir Mijić koji je u 5 utakmica zabio isto toliko golova te se svi u klubu nadaju puno boljem proljetnom nastavku sezone.

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“