NK Marsonia nastavlja s daljnjim razvojem i profesionalizacijom rada u klubu

Bez obzira na dosadašnji tijek sezone NK Marsonia nastavlja daljnji razvoj kluba uvođenjem viših razina profesionalizacije rada sa seniorskim sastavom i mladim selekcijama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.10.2021
NK Marsonia nastavlja s daljnjim razvojem i profesionalizacijom rada u klubu


 U tu svrhu klub uvodi novi sustav praćenja fizičke spreme (tracking) koji se uglavnom koristi u profesionalnim nogometnim ligama, a koji nabavljamo u suradnji s našim novim partnerima. S ovim sustavom, važni podaci mogu se prikupiti i ocijeniti kod svakog igrača (na primjer: performanse trčanja, brzina, broj sprinteva i drugi podaci mjerenja). Na temelju tih podataka mogu se izvesti ciljane mjere za poboljšanje igrača tijekom treninga. Implementaciju ovoga vrijednoga računalnoga sustava izvršit će profesor Matthias Lochmann iz Njemačke. Lochmann je nogometni znanstvenik, ima UEFA Pro licencu te iskustvo u obavljanju sportsko-medicinskog i psihološkog vještaćenja. Održavao je predavanja i analize u mnogim klubova u svijetu kao i reprezentacijama. Profesor Lochmann boravit će u Slavonskom Brodu od 20. do 27. listopada na predstavljanju novog sustava i svojim znanjem podržati trenere. Istovremeno, Lochmann će neko vrijeme posvetiti i poboljšanju trenažnog procesa u radu s mladima.

U tu će svrhu držati predavanja svim trenerima i odgovoriti na njihova pitanja. Kako bi poboljšali trening, prva ekipa dobit će 30 novih vrhunskih lopti Puma, a još 30 lopti će dati omladinskim timovima,

Predsjednik kluba Dubravko Galović je ovim povodom izjavio: "Stalno i ozbiljno razmišljamo o razvoju kluba i na koji način možemo dići momčad na još višu razinu, razviti kvalitetu koju oni nesumnjivo imaju te olakšati rad glavnom treneru i stručnom stožeru. Taj put zahtijeva vrijeme, kratkoročno će uvijek biti zastoja. To svi moramo znati. Ali idemo na taj put iz uvjerenja, osobito u svjetlu nove reorganizacije kluba koja je neposredno pred nama, a koja će od svih nas zahtijevati nužne promjene."

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji