NK Graničar na zimskim pripremama

Pred nogometašima Graničara iz Brodskog Varoša je druga polusezona u Četvrtoj ligi – istok u kojoj će se kao i prošle sezone do kraja boriti za ostanak u ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.02.2017
NK Graničar na zimskim pripremama


 Ove godine to će biti teže ostvariti budući Graničar ima teži raspored i utakmicu više izvan svoga grada, dok će na gostovanja kod najugroženijih klubova s kojima se bori za ostanak u ligi.

Nakon završetka jesenske polusezone koju je na klupi počeo Stjepan Smajić, a završio Vjekoslav Martinović u Graničaru su ove zime odlučili angažirati i trećeg trenera. Nisu gledali daleko, već u svoje dvorište iz kojeg su na mjesto trenera prve ekipe postavili dosadašnjeg igrača Stipu Gavranića. On je s radom počeo 24. siječnja te u kadru ima 23 igrača. Osim trčanja do Poloja, najveći dio priprema obavlja se u dvoranama Brod i Vijuš iz razloga što zbog pucanja cijevi na igralištu u Vinogorju nema tople vode, dok je njihovo igralište u Varošu u izgradnji.

Osim na klupu u Graničaru su se dogodile i promjene u igračkom kadru. Tako u klubu više nema vratara Marija Drmića koji je otišao u Omladinac iz Gornje Vrbe, dok su stoper Josip Katalinić i vezni Berislav Brnjić preselili u gradskog suparnika Željezničar. U klubu više nije niti Josip Marić koji će od proljeća igrati u Slobodnici. Od novih lica, tu je nekoliko povratnika. Tako su se nakon nekog vremena u Graničar vratili Denis Končar i Vjekoslav Šafar, dok su nakon višegodišnje stanke ponovno Karlo Horvat i Davor Gregurić. Od novih su ove zime došli Tomislav Sekulić koji je bio u Brodskom Stupniku, pa Ivo Lužanac koji je igrao za Budainka Koloniju te Matej Pajković koji je bio u Tomici.

Trenutno na treninzima nema: Švarića, Biličića, Zirduma, Marinića i Horvata koji su poslovno odsutni te rade u inozemstvu. Upravo bi to mogao biti najveći problem kluba koji u prva 4. kola ima čak 3 gostovanja i to baš kod klubova s kojima se bori za ostanak u ligi. U 1. kolu ide se u Babinu Gredu, pa u Vinogorje dolazi vodeći Čepin i nakon toga slijede 2 uzastopna gostovanja u Antin i Novu Gradišku. Prema tome, već od početka nastavka prvenstva ekipa trenera Gavranića mora biti u dobroj formi kako bi uhvatila što više bodova.

Ovaj vikend nogometaši Graničara igrali su dvije prijateljske utakmice u kojima su zabilježili obje pobjeda sa 4:1 i to protiv Sikirevaca i Budainka Kolonije. Sa Sikirevcima su golove dali: Pajković, Končar, Gregurić i Milošević, dok su se protiv Budainke Kolonije među strijelce upisali: Gregurić, Milošević, Brdarević i Didić. Slijedeći vikend očekuju ih nove dvije provjere i to u subotu, 25. veljače protiv Omladinca iz Gornje Vrbe i dan kasnije u nedjelju, 26. veljače sa Slavoncem iz Bukovlja. Nastavak prvenstva u Četvrtoj ligi - istok kreće 5. ožujka kada će Graničar na gostovanje u Babinu Gredu.

Zadnje vijesti

KKK Marsonia – Darku i Dori srebro u Srbiji

FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Limena glazba Željezničar nastupila na Korzu

SPORT

Održana 5. međunarodna memorijalna regata posvećena Staniši Radmanoviću

KKK Marsonia – Darku i Dori srebro u Srbiji

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“