Njemački klubovi najuspješniji na NBC pokalu u kuglanju

Grad Slavonski Brod uspješno je kroz 5 dana bio domaćin jednog velikog sportskog događaja u kuglanju kao što je ekipni NBC pokal.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2019


  Radi se o natjecanju koje je treće po svojoj kvaliteti nakon Svjetskog i Europskog prvenstva na kojem nastupaju klubovi iz 14 uglavnom Europskih zemalja. Organizator je bio Županijski kuglački savez koji je ovo natjecanje odradio na zavidnom nivou, dok je i sam grad mogao smjestiti preko 500 sportaša.

Prema tome na ovom ekipnom NBC pokalu nastupilo je 26 muških te 17 ženskih klubova iz 14 Europskih zemalja. Tako su na kuglani Vijuš bile ekipe iz: Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Estonije, Srbije, Makedonije, Slovenije, BiH te Hrvatske. 

Na kraju su najviše uspjeha imale njemačke ekipe budući su se u finalu kod žena našla 2 kluba, dok je u muškom finalu njemački klub igrao protiv mađarskog. Na oba finala kuglana Vijuš bila je puna, dok je i atmosfera bila jako dobra i pozitivna.

U ženskom njemačkom finalu je Liedolsheim sa 6:2 bio bolji od Schrezheima, dok je za 3. mjesto s istim rezultatom Split svladao slovenski Calcit iz Kamnika. Imale su Splićanke protiv Slovenki 102 čunja ukupnu prednost, dok su u polufinalu sa 6:2 poražene od kasnijeg pobjednika Liedolsheima. Za kuglačice Splita 3. mjesto na ovom Svjetskom NBC pokalu izborile su: Ana Vidan, Matea Gašparović, Danica Torović, Višnja Dragičević, Jasmina Marinović i kapetanica Ivanka Kragić.

Uz kuglačice Splita, na ovom Svjetskom NBC pokalu Hrvatsku je kod žena još predstavljala Podravka iz Koprivnice koja je među 17 klubova završila na solidnom 5. mjestu. U muškom finalu je naslov također otišao u Njemačku i to Raindorfu koji je s 5:3 bio bolji od mađarskog Zalaegerszega. Pobjednika je odlučilo 58 čunjeva više u korist njemačke ekipe. Za 3. mjesto je Metalac iz Gornjeg Milanovca s 5:3 svladao slovenski Calcit iz Kamnika koji je tako u obje kategorije poražen u utakmicama za 3. mjesto.

Od klubova iz Hrvatske u muškom dijelu natjecanja zagrebačka Grmoščica završila je na solidnom 5. mjestu te im je 18 čunjeva nedostajalo za plasman u polufinale. Podbacili su kuglači Osijeka koji su imali i najveću podršku Brođana, međutim, Svjetski NBC pokal završili su na za njih slabom 12. mjestu.

Zadnje vijesti

Propuštene sate ne treba nadoknađivati, a djeca ne smiju ispaštati zbog štrajka

VIDEO Kako živjeti s dijabetesom?

Gradi se terasa na jezeru Petnja

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu