Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo

Slijede južina i iznadprosječne temperature, veljača neće biti osobito hladna

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 20.01.2021
Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo


 Čudne li je ova zima, pa i prije ove, unatrag pa i desetak godina. Nit' minusa k'o nekad, hladnoće, pa ni snijega nema da očisti zrak, onako, reda radi. Ovih nekoliko dana unatrag minusa na termometru i nije bogznašto bilo, sve je to nit' 'vamo nit' tamo. Većini, poglavito zbog troškova grijanja možda jest tako po volji, ma koga brine ugođaj, bitno je da je nije "po" novčaniku. A, što ćemo sa zdravljem...

I,  tako, eto, stiže još jedna promjena vremena. Evo do kada ćete u istoj moći uživati. Jer, slijede, za ovo doba godine, iznadprosječne temperature. Osim za siječanj iznad prosječne topline, piše Večernji list, do idućega vikenda pred nama imat ćemo i sve češće oborine, pretežito kišu, prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda. Uslijedit će i južina, u danima tjedna ispred nas jutrima će biti od plus 3 do čak plus 13. Ta južina bi mogla smetati zdravlju, prouzročiti glavobolje, razdražljivost i druge tegobe, pa se preporučuje izbjegavati suvišne napore, uzimanje preporučenih terapija.

A, kakva će nam, kad se vremena tiče, jer polovica siječnja je iza nas, biti mjesec veljača? Zoran Vakula, glavni meteorlog na HRT-u, naglašava da ostvare li se trenutačno najvjerojatnije prognoze po mjesecima veljača neće biti odviše hladna. Sa tim u vezi u većini Hrvatske povećana je  vjerojatnost srednje mjesečne temperature zraka, barem oko prosječne za veljaču. No, u mnogim krajevima mogao bi se "dogoditi" višak oborina u odnosu na prosjek, posebice na Jadranu i na područjima uz njega.

 

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

18-godišnjak provalio u kuću dok su vlasnici bili izvan Hrvatske

Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški