Nikada emotivniji Dyaco u pjesmi i spotu 'Najdraži se vječno pamte'

Jedni od najpoznatijih i najnagrađivanijih tamburaša, Dyaco i ovoga puta su još jednom pokazali zašto su sve ove godine pri samome vrhu, kada je u pitanju ovakva vrsta glazbe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2021
Nikada emotivniji Dyaco u pjesmi i spotu 'Najdraži se vječno pamte'


 Svojoj publici, ali svakako i onima koji će to tek postati, pripremili su još jednu, novu glazbenu priču, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posvetili su je svom prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću.

'Naša nova pjesma ''Najdraži se vječno pamte'' ispunjena je emocijama i nostalgijom koju posvećujemo našem prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću. Svi naši zajednički trenuci utkani su u melodiju i riječi ove pjesme, te slobodno možemo reći da je ovo istinita elegija.', poručili su dečki.

Kako bi najiskrenije emocije prenijeli u pjesmu, za taj dio zaduženi su bili Mislav Živković koji je autor glazbe, dok je sa Matejom Češkićem napisao tekst, a svemu tome aranžerski je svoj doprinos dao Mislav Čatić.

Videospot za pjesmu ‘Najdraži se vječno pamte’, snimljen je u posebnom baroknom ugođaju o čemu je Danijel Car, frontmen, kontraš i voditelj sastava rekao, 'Spot je nastao pod redateljskom palicom našeg višestruko nagrađivanog prijatelja, autora prvog Slavonskog filma „Adam“ te Đakovčanina, Marija Šuline. Lokacija spota je barokni dvorac „Mailath“ u Donjem Miholjcu. To je jedan od najočuvanijih hrvatskih dvoraca i bila je osobita čast snimati na takvom mjestu. Ovim putem moramo se zahvaliti turističkoj zajednici grada Donji Miholjac koji su nam ustupili spomenuti prostor i posvetili punu pažnju'.

Ova glazbena priča svoju premijeru imala je na ovogodišnjem Aurea festu u Požegi, a dobila je samo riječi hvale kroz mnoštvo pozitivnih i emotivnih komentara na koje su, kako kažu, kao i uvijek jako ponosni.

Pjesmom „Najdraži se vječno pamte“ Dyaco je ovoga puta instrumentalno ostao vjeran tamburi što je rijetkost u današnje vrijeme na što nam je Danijel Car rekao sljedeće, ‘Dyaco oduvijek njeguje tamburu i nikada nije pobjegao od toga, iako u našem opusu ima za svakoga ponešto. Našu dugogodišnju ideju o električnoj tamburi pretočili smo u proizvod  koji smo nazvali „Vision tambure“. To je u jednom trenutku tambura, a u drugom gitara, flauta, klavir ili neki drugi instrument.’

Na kraju vas još samo možemo pozvati da poslušate i pogledate kako izgleda posveta Dyaca,  'Najdraži se vječno pamte'.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice