Nevjerojatno, ali uspio voziti bicikl s 3,2 promila alkohola u krvi

Tjedni nadzori prometa na cestama

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.06.2021
Nevjerojatno, ali uspio voziti bicikl s 3,2 promila alkohola u krvi


 Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 21. do 27. lipnja), dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, 5 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 326 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 116 prekršaja nepropisnih brzina, 99 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, utvrđeno je i 9 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te su utvrđeni i ostali prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 3,20 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 61-godišnjeg vozača bicikla, dana 26. lipnja, oko 12 sati, u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u ulici Trešnjica u Slavonskom Brodu, a počinio ju je 21. lipnja, 21-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 105 km/h. Istog dana, 21. lipnja, oko 22.30 sati, na 210. km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 42-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Italije, kretao se nepropisnom brzinom od 194 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu! 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni