Nevjerojatni Dario ostvario senzacionalan plasman na međunarodnom turniru u Bošnjacima

U Bošnjacima je od 03.01. do 09.01. 2022. održano 26. izdanje tradicionalnog međunarodnog otvorenog turnira „Bošnjaci Open“ na kojem je, u Corona uvjetima, nastupilo 111 igrača.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2022
Nevjerojatni Dario ostvario senzacionalan plasman na međunarodnom turniru u Bošnjacima


 Igralo se 9 kola po Švicarskom sustavu, za nagradni fond od 39.800 kuna i za ELO –bodove za svjetsku rejting listu.

Pobijedio je splitski velemajstor, državni reprezentativac, Ante Šarić sa 7,5 bodova.

Ono što je posebno obradovalo brodske, ali i slavonske ljubitelje šaha, je da se mladi 18.-godišnji brodski junior Dario Tuković senzacionalno plasirao na diobu 2.-4. mjesta sa 7 bodova, a društvo mu prave međunarodni majstor Sven Tica iz „Novog Zagreba“ i velemajstor Blažimir Kovačević, član ŠK „Petar Sedlar – Pepe“ iz Kaštel Novog.

Dario je postigao 7 pobjeda i dva poraza, od kojih je jedan bio protiv pobjednika turnira.

Ovim uspješnim nastupom Dario osvaja nove rejting bodove i prelazi granicu 2100, što mu donosi titulu majstorskog kandidata. To je, u stvari,  samo formalnost, jer je njegova realna šahovska snaga veća.

Tko je Dario Tuković?

Fantastičan brodski dečko, rođen 2003. godine, koji se šahom počeo baviti relativno kasno, s 14 godina. Impresivna je njegova krivulja –„rating progress chart“ na listi svjetske šahovske federacije. Još u listopadu 2020. godine bio je „anonimus“ s 1704 boda. Unatoč Coroni, koristio je maksimalno svaku priliku na napredak. Lani je na državnom prvenstvu za juniore do 19 godina osvojio treće mjesto i malo mu je nedostajalo da se plasira na Europsko prvenstvo. Inteligentan, pun samopouzdanja, marljiv, borben, uvijek pozitivnog  razmišljanja. Kapetan je brodske juniorske ekipe koja će u travnju nastupiti na Juniorskom finalu Hrvatske.

Ono što Darija čini posebnim je spremnost da se uvijek uključi u rad kluba. Ukoliko treba, biti će čistač, dostavljač, trener, organizator, tajnik,  kapetan.

Ima svoj stav, spreman je preuzeti obveze i reći : "Ja stojim iza toga“. Zato je Dario desna ruka predsjednika kluba. Iako rad na šahu zahtijeva veliku žrtvu i mnogo sati treninga, Dario je odličan učenik i stigne odraditi sve školske obveze i uživati u društvu svoje djevojke, koja je također zaslužna za njegove uspjehe.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu