Neumorni drenovački ribiči

Niti oni najoptimističniji nisu mogli predvidjeti, a kamo li očekivati, kakav će uspjeh i rezultat u proteklih pet godina postići i dostići vrijedni članovi ŠRD MRENA iz Brodskog Drenovca. Kada su osnovali udrugu, osim velike volje i ogromnog entuzijazma te zapuštenog i napuštenog starog toka rijeke Orljave, ništa drugo od kapitala nisu imali.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2019
Neumorni drenovački ribiči
 Puno je do sada radnih akcija na drenovačkom ribnjaku odrađeno i značajnih materijalnih sredstava utrošeno, što je i te kako vidljivo i na što su ,,mrenaši" ponosni i što sa zadovoljstvom pokazuju svojim prijateljima i svima onima koji su im na bilo koji način do sada pomogli. Uz mnoge,,mala" sponzore i donatore, najviše zahvale na potpori ide prema Gradu Pleternici i gradonačenici Antonija Jozić, koja je u više navrata i sam obišla drenovački ribnjak i na licu mjesta se uvjerila da potpora koja je ŠRD MRENA do sada došla od Grada Pleternice, nije bila uzaludna i bez rezultata. Nikako se ne smije zaboraviti niti potpora Županije požeško-slavonske i Župana Alojza Tomaševića, koji su do sada u nekoliko navrata uputili pomoć drenovačkim ribičima.

Posljednji radovi koji su proteklih dana dovršeni, a vrijedni su preko trideset tisuća kuna, odrađeni su na izmuljenju, produbljenju i proširenju većeg dijela drenovačkog ribnjaka. Posljedica vađenja većeg dijela zemljanog i pješčanog materijala iskorištena je za poravnanje i planiranje  okolice ribnjaka,  čime je stvorena mogućnost i podloga za hortikulturalno uređenje, s kojim će ovaj  športsko-rekreativni objekt dobiti novu dimenziju i formu za ugodan odmor i zabavu, ne samo domaćim ribičima i žitelja ovog sela, nego i onima koji zbog sportskog ribolova u Drenovac navraćaju, od Nove Gradiške do Slavonskoga Broda, kao i onih i Požeške županije, pa sve do Našica. U svojoj završnoj izvedbi i sadržaju, kako u ŠDR MRENA iz Brodskog Drenovca zamišljaju, biti će ovo mjesto za sve ljubitelje istinske prirodne ljepote i  oaza mira za sve one koji žele pobjeći od svakdanjeg zamarajućeg tempa života u traženju načina rješavanja psihičkog stresa i fizičkog zamora , te stvaranja i akumuliranja nove snage i energije potrebne za životne potrebe i izazove.

Kako nam je rekao prilikom obilaska ribnjaka u Brodskog Drenovca, tajnik ŠRD MRENA, Ivica Skeledžija, bez kojega po mišljenju mnogih svega ovoga u Drenovcu bilo ne bi, ostalo je još puno toga za napraviti. U planovima je unutrašnje  uređenje nadstrešnice, ograđivanje jednog dijela ribnjaka, na jednom mjestu još jedno njegovo izmuljivanje i produbljivanje, izgradnja sanitarnih čvorova i uređenje  ozelenjavanjem okoliša prikladnim biljnim vrstama za ovakav ambijent. Na prvu, puno je još posla pred ovim zaljubljenicima u prirodu i ribolovni  šport, ali s obzirom na sve ovo što su do sada uradili i od čega su krenuli, nikomu ne daje za pravo sumnjati u te planove i njihovu realizaciji.

Uz športski ribolovni pozdrav ,,BISTRO", drenovački ribiči, njihovi sponzori i donatori zaslužuju za sve ovo što je  do sada učinjeno i jedno veliko BRAVO, kao i neizostavno SRETNO u, i sa svim onim  planovima i projektima koji su pred njima i koje su si sami odredili i postavili.

Foto : I.S.

tekst: Franjo Memedović

Zadnje vijesti

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

Za krađe s gradilišta osumnjičen 17-godišnjak

Prvo ukrao registracijske pločice pa gorivo s benzinske

VIJESTI

Policija izvještava

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote