Neizvjestan kuglački susret Broda i Silosa

Natjecanje u Drugoj Hrvatskoj kuglačkoj ligi – istok ostalo je bez Donjih Andrijevaca koji su na žalost istupili iz lige.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 26.01.2019


 Tako će se do kraja sve njihove utakmice registrirati s 8:0 za protivnike protiv kojih su trebali igrati. Samim time, poznat je prvi klub koji napušta ovo natjecanje, dok će se voditi borba za drugog, a tu je nekoliko klubova. Za sada je na pretposljednjoj poziciji požeški Obrtnik, dok daleko nisu niti kuglači Broda.

Za kuglače Broda utakmica 13. kola Druge lige – istok protiv Silosa iz Đakova bila je važna iz razloga što su ih s pobjedom mogli preskočiti na ljestvici. Ovako je ostala razlika 1 bod između Brođana i Đakovčana budući da je njihov međusobni susret završio bez pobjednika 4:4. Bio je to nevjerojatno izjednačen meč u kojem je o pobjedniku odlučivao posljednji hitac. U ovoj utakmici kuglanje je pokazalo koliko može biti neizvjesno gotovo kao u košarci trica za pobjedu sa zvukom sirene.

Nakon prvog para gostujući Funarić i Parač imali su ukupna 4 čunja prednosti u odnosu na par Broda u kojem su bili Holjevac i Želimir Puškarić. Izdvojimo da su Holjevac s 555 i Parač s 535 oborenih čunjeva osvojili po 1 ekipni poena za svoju momčad. U drugom paru su domaći Mitrović te Prusina i Klarić uspjeli ukupan broj čunjeva preokrenuti u svoju korist te je Brod uoči posljednjeg para imao samo 2 čunja prednosti. Rezultat u meču je nakon drugog para bio 2:2 budući su po 1 poen za ekipu osvojili domaći Mitrović i gostujući Kovačević. U posljednjem paru je za domaće Kristijan Puškarić od početka bio uvjerljiv protiv svog protivnika te je osvojio 3 seta i imao je više čunjeva. S druge strane je Đakovčanin Fajdetić bio bolji od domaćeg Ferića tako da je o ukupnom pobjedniku odlučivao zbroj oborenih čunjeva. Posljednji hitac za moguću pobjedu, ali i poraz imao je Kristijan Puškarić koji je pogodio 1 čunj što je Brodu donijelo konačni rezultat od 4:4. Da je skinuo 2 čunja onda bi Brođani slavili pobjedu s 5:3, a da je promašio pobjeda s 5:3 otišla bi u Đakovo. Ovako su s bodom sretni jedni i drugi.

U međuvremenu su kuglači Broda odigrali utakmicu 1. kola kupa regije u kojoj su pomalo iznenađujuće s 5:3 pobijedili još jedan klub iz Đakova, Fortunu. Imali su Brođani 45 čunjeva ukupnu prednost, dok su ekipne poene osvojili Želimir Puškarić, Davor Klarić i Josip Pavlović. U četvrt finalu kupa kuglači Broda igrat će protiv osječkog Monte Monta s kojim se baš sutra sastaju u redovnom 14. kolu Druge lige – istok.

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema