Ne daje se svaki dan 56 koševa na utakmici

Oni malo stariji se sasvim sigurno sjećaju legendarne rečenice isto tako legnedarnog Borisa Mutića “za antologiju” u trenucima dok je Hrvatska u Barceloni vodila protiv najbolje košarkaške družine svih vremena predvođena besmrtnim Draženom Petrovićem. Taj izraz, “za antologiju” nekako se od tada koristi u doista posebnim prilikama. A sinoć je Mihaela Lazić odigrala utakmicu za antologiju hrvatske ženske košarke.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.03.2019


 Nije na drugoj strani bio nikakav dream team, samo jedna solidna prvoligaška ekipa, ali ekipa koja je objektivno bolja od Broda na Savi koliko su Jordan, Magic i društvo bili bolji od Dražena, Kukoča i ostalih velikana Hr košarke.

Brod na Savi je u Virje otputovao kao autsajder, očekivala se pobjeda Podravki no ukazala se Mihaela i porušila sve rekorde Prve lige. Vjerojatno treba zaviriti debelo u prošlost da se dođe do utakmice u kojoj je jedna igračica postigla 56 poena, ako tako nešto i postoji od samostalnosti Lijepe naše. Dva su produžetka trebala Brodu da konačno slomi Podravac koji nije odustajao, ali nije niti imao rješenja za brodskog Magica!  Uz to što je zabila ukupno 56 poena za istaknuti je da je praktično “sama” odigrala završnicu, posljednjih 13 poena BnS-a zabila je Magic Miha! Skupila je 14 skokova, podjelila 5 asistencija i jednostavno bila – magična! Razlika u odnosu na finale Olimpijade je to da je Magic bio na drugoj strani…

– Odigrali smo utakmicu za povijest! U svlačionici smo imali dogovor da danas dajemo doslovno zadnji atom snage. To se i dogodilo budući smo igrali 2 produžetka. To je nezamisliv umor kakav smo prošle večeras i čestitam mojim curama i trenerima na večerašnjoj utakmici!! Svaka čast od prve do zadnje cure, borba je bila kao nikada do sada! Klupa je bila najbolja do sada i sve to nam je davalo ogromnu energiju!! Jako sam sretna, ali tu nije kraj. Sljedeći vikend očekuje nas tekma koja odlučuje ostajemo li u 1.ligi. Ova pobjeda je bila prvi korak ka tome. Dakle za tjedan dana očekujemo ŽKK Požegu u Brodu. Pozivam sve gledatelje!! Trebamo vas! Još jednom čestitke ekipi jer svi znaju kakav karakter treba imati za odnijeti bodove iz Virja – rekla nam je Mihaela doslovno ne spomenuvši ono što je ona napravila.

Mihaela, 56!??

– Mojih 56 poena je puno, ali sve se to dogodilo iz Teinih blokova i asistencija drugih cura koje su neumorno skupljale skokove u napadu! Zamislite kakva smo ekipa kada nam je najstarija cura 2000. godište, a u petorci 2001. Monika Buconjić, 2002. Edita Poljac, 2003. Nika Kurdija, 2004. Tea Josipović i ja (2000.), a prve izmjene 2004. Klara Rimarčuk, 2004. Magdalena Kavka i 2005. Ana Ilakovac! Dream Team! 

Tako razmišlja djevojka od nepunih 19 godina! Uz svu onu svoju vrckavost, zaigranost i pozitivnu ludost, to je djevojka koja gleda u pravom smijeru, koja ima razmišljanje iskusne igračice. Ona to uostalom u okvirima BnS-a i jest.

Iako ih je Mihaela sve ishvalila, potpuno zasluženo jer su sve odradile maestralan posao, ponovno moramo istaknuti Teu Josipović djevojčicu od 15 godina koja igra vrlo ozbiljnu košarku, koja se praktično iz utakmice u utakmicu ponovno i ponovno dokazuje. U toj dobi logično bi bilo da povremeno bljesne, a da konstantne budu osrednje partije, no ona je tek povremeno osrednja, a konstantno odlična. U Virju je imala 15 poena, isto toliko skokova, tri ukradene lopte i dvije asistencije, a uz to je odradila fenomenalan posao pomažući Mihaeli da dođe do ovih nestvarnih 56 fenomenalno radeći blokove. Jedini “minus” joj je da igra s Mihaelom koja radi ovakve stvari pa ostaje u sjeni.. Ali to joj sigurno nije nikakav problem kao niti jednoj od ostalih djevojaka!

I za kraj jedna mala igra, nabrojat ćemo nasumično nekoliko imena, sigurno ćete ih svako od njih povezati s nekom poznatom osobom.. Goran, Janica, Dražen, Luka, Mihaela.

izvor: sportalo.hr

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška