Nažalost i Monika napustila Hrvatsku

Još jedna tužna hrvatska priča, ovoga puta iz Slavonskog Broda.

Autor: bportal | Datum objave: 19.04.2016
 Monika Pleša, aktualna prvakinja Hrvatske u kajaku na mirnim vodama i mlada reprezentativka Hrvatske jučer je sa svojom obitelji otišla put Njemačke za boljim životom. Nažalost majka je bila nezaposlena, otac u mirovini i drugi izbor nisu imali. Iako su njezinu klubu Olimpik više puta ukazivali na ovaj problem, nažalost nije se ništa poduzelo i oni su otišli.

Monika je proglašena za najperspektivniju sportašicu mlađih dobnih uzrasta u Brodsko-posavskoj županiji za 2015. godinu. Višestruko je nagrađivana od strane grada Slavonskog Broda priznanjem za perspektivnu mladu sportašicu. Iako je imala samo 14 godina zabilježila je svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske na turniru olimpijskih nada u Poljskoj (Bydgoszcz) gdje je u nastupu u starijoj konkurenciji izborila polufinale i osvojila 5. mjesto. Prvakinja Hrvatske bila je 2011., 2012., 2013., 2014. i 2015., godine. Na natjecanjima Hrvatskoj u četiri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji te je redom nizala samo pobjede sa značajnom razlikom nad konkurenticama. Svake od gore nabrojanih godina bila je i osvajačica kupa RH. 

Sa svojim klupskim trenerom i još uvijek aktivnim sportašem Markom Lipovcem je svakodnevno odrađivala treninge na rijeci Savi uz školu u kojoj je inače bila odlična učenica sa prosjekom 5,0. Kada bi škola završila Monika bi na treninge cijelo ljeto dolazila i dva puta dnevno. Dakle amaterka koja je profesionalno trenirala. Cilj je bio samo jedan, a to je za koju godinu ostvarivati plasmane u A finala na europskim i svjetskim prvenstvima u juniorskoj konkurenciji.  

Na sreću ovo neće biti kraj Monikine karijere, već je stupila u kontakt sa trenerom u Njemačkoj koji je izjavio kako ju sa radošću očekuje te će tamo nastaviti svoj put prema snovima.

Dosadašnji Monikin trener Marko Lipovac je izjavio: "Nadam se da ću te jednom gledati na TV-u kako veslaš na olimpijadi i s ponosom reći to je moja Monika nju sam trenirao".

Svima u kajak kanu klubu "Olimpik" teško je pao gubitak ovako perspektivne i uspješne sportašice te su ju s tugom u očima ispratili, ali im je drago jer je otišla gdje će njoj i njenoj obitelji biti bolje. U svakom slučaju žele Moniki sve najbolje u novoj sredini i neka nastavi kao do sada, a to je da bude najbolja. U svoj klub će uvijek biti dobrodošla kao i njen brat Ivan, također kajakaš i član kluba.

Nažalost sve više mladih i uspješnih odlazi iz Lijepe naše...

 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"