"Naukovanje za obrtnička zanimanja"

Modelom naukovanja nastoje se osigurati višestruke dobrobiti, kako za učenike, tako i za poduzetnike, a onda i društvo u cjelini.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.08.2017
"Naukovanje za obrtnička zanimanja"


Bolja povezanost obrazovnog i realnog sektora ključna je za pokretanje gospodarstva. Osobito kad je riječ o obrtnicima koji se iz godine u godinu nalaze u sve težoj situaciji. S tim ciljem Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta otvorilo je javni poziv "Naukovanje za obrtnička zanimanja" za 2017. godinu. Modelom naukovanja nastoje se osigurati višestruke dobrobiti, kako za učenike, tako i za poduzetnike, a onda i društvo u cjelini.

Na javni poziv mogu se prijaviti sva poduzeća – obrti, zadruge i ustanove koje izvode praktičnu nastavu za učenike koji se obrazuju za obrtnička zanimanja. Ukupni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu je pet milijuna kuna.

Najniži iznos potpore koju netko može povući je 15 tisuća kuna, a najviši 150 tisuća. Svi zainteresirani svoje prijave mogu dostaviti na adresu Ministarstva gospodarstva isključivo od 1. rujna. Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, no ne duže od 10. studenoga ove godine.

Zadnje vijesti

Mlađi kadeti KK Slavonski Brod 1946 favoriti za naslov

Depresija - bolest ili izbor?

U Brodu otvoren prvi Radnički dom u Hrvatskoj

NAJČITANIJE DANAS

KIDS SCIENCE DAY 21.10. U CITY COLOSSEUMU

Znanstveno kreativna radionica za male istraživače uz eksperimente, photo booth i natjecateljsku igru

FOTO GALERIJA

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama

Druga dječja smotra folklora u Gornjim Andrijevcima