Natočio gorivo i bježao, ubio kravu autom na cesti

Policijska uprava bodsko-posavska 2.listopada u 14.27 sati zaprimila je dojavu od zaposlenice benzinske postaje u Slobodnici, na dionici sjeverne vezne ceste nedaleko naplatnih kućica, da je nepoznati vozač u osobni automobil BMW, njemačkih registracijskih oznaka, natočio 60 litara benzinskog goriva i pobjegao ne plativši.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 05.10.2017
Natočio gorivo i bježao, ubio kravu autom na cesti


Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su ubrzo u Sibinju uočili vozilo te su vozaču davali znake da se zaustavi, na koje se on oglušio i nastavio bijeg, počinivši potom više prometnih prekršaja. Poduzetim mjerama i radnjama policijski službenici su uspjeli pronaći i uhititi obijesnog vozača, radi se o 29-godišnjem njemačkom državljaninu, protiv kojeg zbog više počinjenih prometnih prekršaja i obijesne vožnje  slijedi odgovarajuća kaznena prijava.

U srijedu 4.listopada oko 19 sati na cesti u mjestu Visoka Greda dogodio se nalet automobila na kravu. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada 48-godišnji gonič stoke, goneći cestom stado od nekoliko desetaka krava, nije u dovoljnoj mjeri isto nadzirao tako da ne ugrožava i u što manjoj mjeri ometa promet, uslijed čega je u jednom trenutku jedna od krava iz stada prešla je na lijevi prometni trak ceste gdje ju je prednjim dijelom osobnog automobila udario 57-godišnji vozač, koji je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,05 promila u organizmu. U toj prometnoj nesreći lake tjelesne ozlijede je zadobio vozač automobila kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. Od jačine naleta i udara vozila krava je na mjestu događaja uginula, a istu je preuzeo vlasnik. Protiv goniča stoke i vozača slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Iz brodske policije i vijest, a u vezi prometne nesreće koju je vožnjom u suprotnom, nedozvoljenom, smjeru na A3 kod Okučana prouzročio 81-godišnji državljanin BiH, te napustio mjesto događaja prometne nesreće. Nakon što je nesavjesni vozač uhićen i priveden sucu za prekršaje, u provedenom žurnom prekršajnom postupku, protiv istoga je donesena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 14.500 kuna, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 15 mjeseci. 

Zadnje vijesti

U Selni rođen novinar i publicist Ilija Maoduš

U pucnjavi u Slavonskoj ulici ozlijeđena jedna osoba

Prijavi se i postani nogometni sudac

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca