Natočio gorivo i bježao, ubio kravu autom na cesti

Policijska uprava bodsko-posavska 2.listopada u 14.27 sati zaprimila je dojavu od zaposlenice benzinske postaje u Slobodnici, na dionici sjeverne vezne ceste nedaleko naplatnih kućica, da je nepoznati vozač u osobni automobil BMW, njemačkih registracijskih oznaka, natočio 60 litara benzinskog goriva i pobjegao ne plativši.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 05.10.2017
Natočio gorivo i bježao, ubio kravu autom na cesti


Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su ubrzo u Sibinju uočili vozilo te su vozaču davali znake da se zaustavi, na koje se on oglušio i nastavio bijeg, počinivši potom više prometnih prekršaja. Poduzetim mjerama i radnjama policijski službenici su uspjeli pronaći i uhititi obijesnog vozača, radi se o 29-godišnjem njemačkom državljaninu, protiv kojeg zbog više počinjenih prometnih prekršaja i obijesne vožnje  slijedi odgovarajuća kaznena prijava.

U srijedu 4.listopada oko 19 sati na cesti u mjestu Visoka Greda dogodio se nalet automobila na kravu. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada 48-godišnji gonič stoke, goneći cestom stado od nekoliko desetaka krava, nije u dovoljnoj mjeri isto nadzirao tako da ne ugrožava i u što manjoj mjeri ometa promet, uslijed čega je u jednom trenutku jedna od krava iz stada prešla je na lijevi prometni trak ceste gdje ju je prednjim dijelom osobnog automobila udario 57-godišnji vozač, koji je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,05 promila u organizmu. U toj prometnoj nesreći lake tjelesne ozlijede je zadobio vozač automobila kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. Od jačine naleta i udara vozila krava je na mjestu događaja uginula, a istu je preuzeo vlasnik. Protiv goniča stoke i vozača slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Iz brodske policije i vijest, a u vezi prometne nesreće koju je vožnjom u suprotnom, nedozvoljenom, smjeru na A3 kod Okučana prouzročio 81-godišnji državljanin BiH, te napustio mjesto događaja prometne nesreće. Nakon što je nesavjesni vozač uhićen i priveden sucu za prekršaje, u provedenom žurnom prekršajnom postupku, protiv istoga je donesena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 14.500 kuna, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 15 mjeseci. 

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama