Nastupni posjet veleposlanika Italije Pierfrancesca Sacca Brodsko-posavskoj županiji

Veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Pierfrancesco Sacco u pratnji direktora Talijanskog instituta za kulturu Gina Luce Borghesea posjetio je danas Brodsko-posavsku županiju gdje se susreo sa županom dr.sc. Danijelom Marušićem.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.09.2021
Nastupni posjet veleposlanika Italije Pierfrancesca Sacca Brodsko-posavskoj županiji


 Kako se radilo o nastupnom posjetu Veleposlanika Italije, na današnjem sastanku bilo je riječi o mogućnostima buduće suradnje na institucionalnom, gospodarskom i kulturnom području. Župan Marušić u kratkom izlaganju predstavio je potencijale Brodsko-posavske županije, naša dva grada i općina, a osvrnuo se i na buduće planove i smjerove ekonomsko-socijalnog razvoja Brodsko-posavske županije.

Na sastanku je istaknuta potreba pronalaženja konzularnog predstavnika za Slavoniju za što je župan Marušić ponudio  pomoć i suradnju, kako bi se pomogla i unaprijedila komunikacija pri uspostavi ekonomske i druge suradnje.  Mogućnost suradnje konkretizirat će se na slijedećem sastanku šireg obima u sklopu kojeg bi se predstavili naši konkretni potencijali poput Luke Brod, tvornice "Đuro Đaković" i drugi.

 Nakon sastanka u Uredu župana Veleposlanik Pierfrancesco Sacco  u Galeriji umjetnina "Ružić" u Slavonskom Brodu otvorio je izložbu "Le Piazze Invisibili" (Nevidljivi trgovi). Radi se o projektu čiji je autor Marco Delogu i kojim je obuhvaćen 21 talijanski trg fotografiran tijekom prvog lockdowna, u neobičnoj nadrealnoj atmosferi. Fotografije prate kratki originalni tekstovi koje potpisuju talijanski autori, povezani s tim trgovima uspomenama, doživljajima i književnim sugestijama.

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa