Nastup Turističke zajednice Brodsko posavske županije na međunarodnom sajmu turizma Place2 Go

PLACE2GO – međunarodni sajam turizma koji je održan u Zagrebu u periodu 15. – 17. ožujka 2019. godine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.03.2019
Nastup Turističke zajednice Brodsko posavske županije na međunarodnom sajmu turizma  Place2 Go
 Sajam je održan u velikoj dvorani Arene u Zagrebu. Prvi dan je bio posvećen struci i B2B programima. Nakon što je ministar turizma Gari Capelli otvorio sajam uslijedilo je predstavljanje projekata i predavanje o modelima uspješnih destinacija kao i uključivanje influensera u promociju turističkog proizvoda,   predavanje poznatih blogera, putopisaca, novinara, fotografa, snimatelja i javnih osoba.

Ukratko, bila je to prilika za širenje pozitivnih priča i mogućnosti za posjetu i boravak u do sada neotkrivenim destinacijama.

Velika dvorana Arene je ugostila mnoge  turističke subjekte iz Hrvatske i inozemstva koji su odradili veliki broj sastanaka. Sastanci su unaprijed dogovoreni putem aplikacije Place2go. Povezani su digitalno  sa osobnim kontaktima za što i služe sajmovi.

Subota i nedjelja posvećeni su svim putnicima i onim koji uživaju u otkrivanju novoga, zanimljivog i drugačijeg.  Turistička zajednica Brodsko – posavske županije se ove godine predstavila sa svojim turističkim potencijalima te je putem video spotova i novim izdanjima kataloga promovirala; kulturnu i tradicijsku baštinu, eno i gastro ponudu, mogućnosti boravka u čistoj i netaknutoj prirodi, mogućnosti  cikloturizma, lova i ribolova. Najavljene su i manifestacije koje su sve veći razlog dolazaka turista u našu županiju, mogućnost boravka na eko etno imanjima kao i u hotelima, predstavljena je i tradicionalna i autohtona gastronomija te omogućena posjetiteljima štanda degustaciju slavonskih delicija.

"Nastojali smo našu županiju predstaviti kao sigurnu i lako dostupnu destinaciju imajući u vidu odličnu prometnu povezanost te da se nalazi na sjecištu svjetskih putova i koridora", kaže direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

Evidentan je veliki interes od strane posjetitelja i agencija za mogućnosti bicikliranja te za mogućnosti smještaja uz biciklističke rute s kojima raspolažemo zahvaljujući realizaciji projekta Slavonia Bike.

"Također smo iz kontakata, posebice u razgovoru sa  agencijama uočili da starija populacija, većinom posjetitelji iz inozemstva, žele upoznati Slavoniju kao novu i neotkrivenu destinaciju te da preferiraju vrhunski smještaj, po mogućnosti sa pet zvjezdica, dok mlađa populacija iskazuje interes uglavnom za aktivni odmor i bicikliranje te im po pitanju smještaja više odgovaraju obiteljska turistička gospodarstva i smještaj u ruralnim dijelovima", dodaje Vidaković.

Nakon ovoga sajma, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije početkom svibnja planira predstaviti u obliku posebne prezentacije turističkim novinarima i agencijama u Zagrebu sve atrakcije i aktivnosti koji slijede do kraja 2019. godine, a koji su motiv dolaska turista u našu županiju. Za nadolazeću  posebnu prezentaciju koja slijedi u svibnju,  kao i sudjelovanje na sajmu Place2go ali  i na još dva sajma do kraja godine, Turistička zajednica najvećim dijelom sufinancira  iz sredstava Hrvatske turističke zajednice koja su im za tu namjenu i odobrena sa zadaćom promocije i predstavljanje turističkih potencijala županije.

Zadnje vijesti

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

U javnosti se svađali, tukli i opijali

Policajci isključili iz prometa vozača s 3,18 promila

VIJESTI

Novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika