Nastavljaju se nogometna uzbuđenja u 3. HNL – istok, Marsonia na gostovanju kod Zrinskog

Za nogometaše u trećeligaškoj skupini istok nema odmora. U srijedu su svi imali prvenstvene utakmice u redovnom kolu, a već sutra će ponovno na teren.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.04.2021


 Od sva 4 kluba iz Brodsko – posavske županije samo će Slavonac sutra od 17 sati u Bukovlju igrati domaću utakmicu i to protiv požeške Slavonije. Sva preostala 3 kluba idu na gostovanja, pa će tako Oriolik u Jelisavac kod Vihora, novogradiška Sloga je u Vukovaru kod istoimene domaće ekipe, dok će Marsonia put Jurjevca kod Zrinskog.

Nakon poraza u Belišću i domaće utakmice u srijedu protiv Slavije iz Pleternice te visoke pobjede s 5:0, pred nogometašima Marsonije sutra je gostovanje u Jurjevcu kod Zrinskog koji je prema rezultatima ovog proljeća jedna od najuspješnijih ekipa. Momčadi trenera Braslava Ostojića osim domaćih utakmica s Bedemom i Slavijom stalno se ponavljao isti problema, a to je realizacija. Puno se promašuje, pa je tako to bilo ključno za poraz u Belišću, dok na gostovanjima svoje prigode treba realizirati ukoliko se želi do pozitivnog rezultata.

Protiv pleterničke Slavije ove srijede zbog kartona zarađenih u Belišću izostao je Dinko Matošević koji se sada vraća u momčad za zahtjevno gostovanje u Jurjevcu, dok zbog ozljeda nije bilo Marka Čanića i Mateja Sivrića. U prvoj utakmici na Stadionu uza Savu Marsonia je s 2:1 bila bolja od Zrinskog dok je oba gola iz kaznenih udaraca postigao upravo Matej Sivrić, dok su i gosti svoj pogodak dali s 11 metara preko Brazilca Andre Luis dos Santosa. 

Ako je sutrašnji protivnik Marsonije koja se bori za 1. mjesto s Belišćem, ekipa Zrinskog iz Jurjevca jedna od najuspješnijih ovog proljeća. S druge strane je Slavija iz Pleternice u tom dijelu najslabija te su ovog proljeća osvojili samo 2 boda. U klubu je došlo i do promjene trenera, pa se tako na klupu vratio Damir Bognar koji je treći trener Slavije u ovoj sezoni. On ima mladu momčad koja bodove za ostanak u ligi mora tražiti na svom terenu što će pokušati sutra od 17 sati kada u Pleternicu dolazi Graničar iz Županje.

Nogometaši Slavije imaju niz od 5 uzastopnih poraza, dok su ovog proljeća jedina ekipa u ligi bez pobjede. Bod su osvojili na svom terenu protiv Vukovara te odmah nakon toga i u Jelisavcu. Ovaj negativan niz momčad iz Pleternice doveo je u vrlo nezgodnu situaciju te ih do kraja očekuje teška borba za ostankom u ligi zajedno s: vukovarskom Vuteks Slogom, Kutjevom, Valpovkom, Slavoncem iz Bukovlja i novogradiškom Slogom. Stoga će im trebati svaki bod u ovoj grčevitoj borbi kako bi zadržali status trećeligaša, dok im je slijedeća prepreka na domaćem terenu Graničar iz Županje.

Prema tome, ovog vikenda očekuju nas zanimljiva nogometna uzbuđenja među trećeligašima skupine istok. Pogotovo što je neizvjesno u borbi za naslov, a još zanimljivije je u donjem dijelu tablice u kojem se 6 klubova ravnopravno bori za ostankom u ligi.

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja