Nastavlja se trend pada nataliteta, u Slavonskom Brodu lani rođeno 17-ero djece manje

l I 2018. godinu obilježio je značajan pad nataliteta. Statistika je zabrinjavajuća: u rodilištu Opće bolnice Slavonski Brod rođeno je 17 djece manje nego godinu ranije. Liječnici upozoravaju – već nekoliko godina za redom imamo trend pada broja poroda. Istodobno, i umrlih je više nego godinu ranije.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.01.2019


 l Iz godine u godinu – sve je više praznih krevetića u rodilištima diljem Hrvatske. U 2018. godini u Slavonskom Brodu rođeno je 962 djece, 17 manje nego u 2017.  Uobičajeno, rađa se više ženske djece nego muške: pa je tako u 2018. u brodskom rodilištu rođeno 510 djevojčica i 452 dječaka. 

Nastave li se negativni trendovi rađanja sve manjeg broja djece, liječnici upozoravaju, za 30-ak godina nestat će grad veličine Slavonskog Broda. Za razliku od Slavonskog Broda,  pravi Baby boom dogodio se u Bjelovaru. U tome gradu lani je rođeno čak 60-ero djece više nego godinu ranije. Dakle, dva razreda učenika više...

Od 2001. godine prirodni prirast stanovništva na području Slavonskog Broda  je negativan. Dakle, 17 godina za redom više je umrlih nego rođenih. U Vječnost je preselilo 1149 osoba, 30 više nego godinu ranije. 

Pridodamo li tome i neslužbene podatke o čak 4800 iseljenih Brođana u posljednjih šest godina, onda je jasno zašto zvoni na uzbunu...

Zadnje vijesti

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NK Graničar iz Slavonskog Šamca novi županijski prvoligaš

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca