Nastavlja se prikupljanje potpisa za referendum

Udruga U ime obitelji u svih hrvatskim gradovima pa tako i Slavonskom Brodu organizirala je prikupljanje potpisa za referenduma da se u hrvatski Ustav unese definicija kako je brak životna zajednica muškarca i žene. Prema riječima organizatora inicijativa je nastala spontano, kao izraz građanske svijesti o potrebi obrane  obitelji kao temeljne društvene zajednice. Iza ove inicijative stoje isključivo pojedinci i obitelji.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 19.05.2013
Potpisi će se sve do 26. svibnja prikupljati na više od dvije tisuće lokacija u Hrvatskoj Za raspisivanje referenduma “Brak = žena + muškarac” potrebno je prikupiti 375 tisuća potpisa, a referendumsko bi pitanje glasilo: “Jeste li za to da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Početak potpisivanja peticije ujedno je označio i početak  žešćeg otpora raznih udruga sve glasnijim najavama da će homoseksualcima u Hrvatskoj biti omogućeno sklapanje braka i usvajanje djece.

Glavni cilj je da odredba o braku kao isključivoj zajednici žene i muškarca bude unesena u Ustav i zakone, a samim time to će značiti da istospolni parovi ne mogu sklopiti brak. Isto tako, napominju u inicijativi žele se zaštititi djeca od mogućnosti da ih usvoji istospolni par.

{youtube}xyQEo4mn1E8|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji