Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je boravila u radnom posjetu Brodsko posavskoj županiji. Uz sastanke s čelnicima županije i grada Slavonskog Broda, ministrica je razgovarala i s predstavnicima ustanova u kulturi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.03.2019
Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna
  Nastavak obnove zgrade Muzeja Brodskog Posavlja, razvoj mreže knjižnica i provedba projekta bibliobusa, ulaganja u povijesnu i kulturnu baštinu – samo su neke od tema razgovora minstrice Obuljen Koržinek s predstavnicima ustanova u kulturi danas u Slavonskom Brodu. Prioritet Vlade, istaknula je ministrica, je bolja komunikacija sa županijama, pa i na važnim projektima u kulturi, kao što je upravo stalni postav Muzeja Brodskog Posavlja, u koji će ministarstvo za ovu godinu uložiti dodatnih 1,5 milijun kuna. 

"U dosadašnje radove na obnovi Muzeja, Ministarstvo kulture uložilo je do sada 7,5 milijuna kuna", podsjetio je župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić. A ono što slijedi radovi su na obnovi sjevernog dijela zgrade magistrata, uređenje interijera uz idejno rješenje stalnog postava, ali i zaštitni radovi na najstarijem dijelu objekta uz Vatrogasni dom i spoj s novom zgradom muzeja.

Bilo je riječi i o projektu mreže knjižnica po općinama i o bibliobusu koji će biti rješenje razvoja mreže, sukladno nacionalnoj strategiji poticanja čitanja. Slavonski Brod ima velike i već prepoznatljive potencijale za razvoj kazališne i glazbene umjetnosti, za koje vlada veliki interes građana. Pa se postavlja pitanje osnivanja stalnog profesionalnog  kazališnog ansambla, ali to uvelike ovisi i o lokalnim dužnosnicima, naglasila je ministrica. 

Na raspolaganju su nam, kako je istaknuto, i EU fondovi kao odlična mogućnost za financiranje projekata u kulturi, koje Europska unija kontinuirano potiče.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

Biskup Ćurić: 'Bez Duha Svetoga, Bog je daleko; samo s Duhom, Krist je živ i djelotvoran među nama!

Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić