Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je boravila u radnom posjetu Brodsko posavskoj županiji. Uz sastanke s čelnicima županije i grada Slavonskog Broda, ministrica je razgovarala i s predstavnicima ustanova u kulturi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.03.2019
Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna


  Nastavak obnove zgrade Muzeja Brodskog Posavlja, razvoj mreže knjižnica i provedba projekta bibliobusa, ulaganja u povijesnu i kulturnu baštinu – samo su neke od tema razgovora minstrice Obuljen Koržinek s predstavnicima ustanova u kulturi danas u Slavonskom Brodu. Prioritet Vlade, istaknula je ministrica, je bolja komunikacija sa županijama, pa i na važnim projektima u kulturi, kao što je upravo stalni postav Muzeja Brodskog Posavlja, u koji će ministarstvo za ovu godinu uložiti dodatnih 1,5 milijun kuna. 

"U dosadašnje radove na obnovi Muzeja, Ministarstvo kulture uložilo je do sada 7,5 milijuna kuna", podsjetio je župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić. A ono što slijedi radovi su na obnovi sjevernog dijela zgrade magistrata, uređenje interijera uz idejno rješenje stalnog postava, ali i zaštitni radovi na najstarijem dijelu objekta uz Vatrogasni dom i spoj s novom zgradom muzeja.

Bilo je riječi i o projektu mreže knjižnica po općinama i o bibliobusu koji će biti rješenje razvoja mreže, sukladno nacionalnoj strategiji poticanja čitanja. Slavonski Brod ima velike i već prepoznatljive potencijale za razvoj kazališne i glazbene umjetnosti, za koje vlada veliki interes građana. Pa se postavlja pitanje osnivanja stalnog profesionalnog  kazališnog ansambla, ali to uvelike ovisi i o lokalnim dužnosnicima, naglasila je ministrica. 

Na raspolaganju su nam, kako je istaknuto, i EU fondovi kao odlična mogućnost za financiranje projekata u kulturi, koje Europska unija kontinuirano potiče.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

Ivan, Josip i Kasijan na ''Virovitičkoj klavirijadi''

Brodske košarkašice odigrale prijateljske utakmice s gošćama iz Kine

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa