Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je boravila u radnom posjetu Brodsko posavskoj županiji. Uz sastanke s čelnicima županije i grada Slavonskog Broda, ministrica je razgovarala i s predstavnicima ustanova u kulturi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.03.2019
Nastavlja se obnova Muzeja Brodskog Posavlja, ministarstvo ulaže još 1,5 milijuna kuna


  Nastavak obnove zgrade Muzeja Brodskog Posavlja, razvoj mreže knjižnica i provedba projekta bibliobusa, ulaganja u povijesnu i kulturnu baštinu – samo su neke od tema razgovora minstrice Obuljen Koržinek s predstavnicima ustanova u kulturi danas u Slavonskom Brodu. Prioritet Vlade, istaknula je ministrica, je bolja komunikacija sa županijama, pa i na važnim projektima u kulturi, kao što je upravo stalni postav Muzeja Brodskog Posavlja, u koji će ministarstvo za ovu godinu uložiti dodatnih 1,5 milijun kuna. 

"U dosadašnje radove na obnovi Muzeja, Ministarstvo kulture uložilo je do sada 7,5 milijuna kuna", podsjetio je župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić. A ono što slijedi radovi su na obnovi sjevernog dijela zgrade magistrata, uređenje interijera uz idejno rješenje stalnog postava, ali i zaštitni radovi na najstarijem dijelu objekta uz Vatrogasni dom i spoj s novom zgradom muzeja.

Bilo je riječi i o projektu mreže knjižnica po općinama i o bibliobusu koji će biti rješenje razvoja mreže, sukladno nacionalnoj strategiji poticanja čitanja. Slavonski Brod ima velike i već prepoznatljive potencijale za razvoj kazališne i glazbene umjetnosti, za koje vlada veliki interes građana. Pa se postavlja pitanje osnivanja stalnog profesionalnog  kazališnog ansambla, ali to uvelike ovisi i o lokalnim dužnosnicima, naglasila je ministrica. 

Na raspolaganju su nam, kako je istaknuto, i EU fondovi kao odlična mogućnost za financiranje projekata u kulturi, koje Europska unija kontinuirano potiče.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Još jedan 'genijalac' pokušao ishoditi novu vozačku dozvolu, iako mu je stara oduzeta u Italiji

Prošle godine u Brodsko-posavskoj županiji 230 razvoda

FOTO GALERIJA

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save