Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

SLAVONSKI ŠAMAC - U organizaciji Nogometnog kluba Graničar u Slavonskom Šamcu održan je 8. Međunarodni turnir za limače pod nazivom „Šamački ponos“. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 20 ekipa iz Hrvatske te susjedne BiH, Naslov od prošle godine nisu došli braniti limači Osijeka, ali su po prvi puta nastupili predstavnici osječke Akademije Krpan / Babić uz koje su u završnici bili Zrinjski iz Mostara i vinkovačka Cibalia koja je na kraju i osvojila turnir.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.06.2019
Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji


Na 8. Međunarodnom nogometnom turniru limača u Slavonskom Šamcu 20 ekipa u prvom djelu bilo je podijeljeno u 4 skupine po 5. Po prve dvije najbolje ostvarile su plasman u četvrt-finale. Uz domaći Graničar od klubova iz Brodsko – posavske županije došli su oni iz: Sikirevaca, Velike Kopanice, Donjih Andrijevaca, Gornje Vrbe, Vrpolja, Bickog Sela, Gundinaca, Jaruga te slavonskobrodski Željezničar i Amater. Iz preostalih dijelova Hrvatske nastupili su klubovi iz Osijeka, Sesveta, Vinkovaca, Đakova, Županje te 2 kluba iz susjedne BiH Modriča i Zrinjski iz Mostara. 
 
Domaćini turnira limači Graničara u konkurenciji: Sesveta, Đakova i Tomislava iz Donjih Andrijevaca nisu uspjeli proći skupinu. U obje polufinalne utakmice nije bilo previše uzbuđenja. U prvom susretu je Akademija Krpan / Babić iz Osijeka s 3:0 nadigrala Školu nogometa NOPO iz Gornje Vrbe. Za mlade Osječane golove su postigli Jakov Dedić, Ivan Pavlić i Fran Bauman. U drugoj polufinalnoj utakmici limači Cibalije bili su još uvjerljiviji te su sa 4:0 porazili Zrinjski iz Mostara. Golove za ekipu trenera Mladena Križanovića postigli su Ivan Marković, Matej Andričević, Ante Šikanić i Matko Bošković. U finalu su mladi Vinkovčani još jednom pokazali kvalitetu te su sa 4:1 svladali Akademiju Krpan / Babić. Nedavno limači Cibalije nisu uspjeli osvojiti Memorijal „Josip Weber“ u Slavonskom Brodu, ali su zato sada došli do naslova u Šamcu.
 
U finalu je Cibalia golovima: Mateja Andričevića, Matka Boškovića i Matea Farage imala vodstvo od 3:0, da bi Akademiji Krpan / Babić tračak nade s golom za 3:1 donio Luka Reljanović. Međutim, sve dvojbe otklonio je Ivan Marković za konačnih 4:1. 
 
Za 3. mjesto je Zrinski iz Mostara s 3:1 pobijedio Školu nogometa NOPO iz Gornje Vrbe. Mostarci su s 2 gola Domagoja Matića imali vodstvo od 2:0, da bi Leon Zrnić za NOPO smanjio na 2:1. Konačnih 3:1 u korist Zrinjskog postavio je Dominik Čule. Tako su limači iz Mostara prošle godine u finalu poraženi od Osijeka, a sada su osvojili 3. mjesto. Tako su se limači Škole nogometa NOPO iz Gornje Vrbe jedini od svih klubova iz Brodsko – posavske županije plasirali na završnicu među 4 najbolje ekipe na turniru „Šamački ponos“.
 
Za najuspješnijeg golmana proglašen je Cibalijin David Sukop, dok Akademija Krpan / Babić u Jakovu Dediću s 8 golova ima najučinkovitijeg strijelca turnira. Za najboljeg igrača izabran je Matej Andričević iz Cibalije.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Organizacija jednosmjenske nastave na području grada Slavonskog Broda

Sezona kupanja na brodskom Poloju u punom jeku

Dermatolozi upozoravaju: sunce je korisno, no i opasno

FOTO GALERIJA

20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju"

Gastro večeri u Batrini ponovo privukle brojne posjetitelje

Partibrejkersi i Letu štuke razvalili Rock Starce

Marsonia u Oprisavcima sa Zadrugarom odigrala 1:1

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja