Napreduju radovi na Odjelu pedijatrije novogradiške bolnice

Drugu fazu Projekta Odjela pedijatrije novogradiške Bolnice sufinaciraju Grad Nova Gradiška i susjedne općine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.03.2019
Napreduju radovi na Odjelu pedijatrije novogradiške bolnice


 Župan Danijel Marušić nazočio koordinacijskom sastankuradnih tijela Županije, Grada Nova Gradiška, Općina i Bolnice Nova Gradiška kako bi zajednički razmotrili trenutno stanje projekata koje bolnica provodi. U Uredu ravnatelja novogradiške Bolnice sastanku uz župana Marušića nazočili su gradonačelnik Grada Nove Gradiške, Vinko Grgić, načelnici općinas novogradiškog područja a koji uz Županiju i Grad sudjeluju u financiranju obnove Odjela pedijatrije.

U ovoj prigodi ravnatelj Bolnice dr. Josip Kolidzej kazao je kako je Projekt obnove pedijatrije vrijedan dva i pol milijuna kuna, a u prvoj fazi koja je financirana putem Ministarstva EU fondova i regionalnog razvoja, Brodsko-posavske županije i vlastitih sredstava Bolnice utrošeno je milijun i dvjesto tisuća kuna te je ona završena.

"U tijeku je druga u vrijednosti 650 tisuća kuna koju većinskim dijelom sufinanciraju naše jedinice lokalne samouprave, odnosno Grad i Općine”,  kazao je dr. Kolodziej. Zahvalivši se gradonačelniku Grgiću i svim načelnicima na ovoj financijskoj pomoći ravnatelj Kolidzej je dodao:

"Mi sad krećemo s obnovom jedinice Intenzivnog liječenja za što ćemo iz EU fondova povući 700 tisuća kuna,  ostatak će financirati Županija, nadalje slijedi projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema, krenula je i energetska obnova bolnice. To je projekt vrijedan 43 milijuna kuna, vjerojatno najveći projekt u ovom dijelu županije. U tom projektu će bolnica dobiti jednu sasvim novu vizuru, ali i instalacije koje uključuju novu centralnu klimu, novu kotlovnicu, nove cjevovode. Sve ovo doprinijet će značajnoj uštedi energije kako toplinske tako i električne budući da projekt uključuje i zamjenu svih običnih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom”, najavio je ravnatelj novogradiške Opće bolnice. 

Zadovoljstvo ovakvom suradnjom, ali i dosadašnjim radom bolnice nije krio ni župan Danijel Marušić.

"Drago mi je što se organizirao ovakav sastanak, drago mi je što su svi čelni ljudi ovog dijela županije sudjelovali u dobroj namjeri pomoći našoj bolnici. Ovo je jedan lijep primjer suradnje svih nas bez obzira na bilo kakve različitosti koje možda imamo. Nas spaja želja za unapređenjem življenja u našem novogradiškom kraju što je doista za pohvalu. Ja se ovom prigodom i kao župan i kao osnivač bolnice u Novoj Gradiški zahvaljujem gradonačelniku Vinku Grgiću, svim načelnicima okolnih općina, a posebno ravnatelju doktoru Kolodzieju koji doista dobro vodi ovu bolnicu i bez čijeg iznimnog rada, truda i požrtvovnosti se ne bi mogli realizirati ovakvi projekti”, rekao je župan Marušić

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić poručio je da se samo zajedno mogu napraviti velike stvari.

"Nitko pojedinačno ne može toliko koliko možemo svi zajedno, to je najvažnije. Ovo što vidimo sad, svi navedeni projekti rezultirat će nečime što do sad nikada nismo imali. Drago mi je što će ovo zadržati mlade ljude, mlade liječnike i medicinsko osoblje u svojoj bolnici. Što se tiče našega grada, a vjerujem i općina i dalje stojimo na raspolaganju, čeka nas još značajnih projekata, pomagat ćemo i dalje jedni drugima, a rezultati će biti naveliko vidljivi”, izjavio je gradonačelnik Grgić.

U ime svojih kolega, ovu inicijativu pohvalio je u načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga te obećao i buduću suradnju.

Po završetku sastanka, čelnici su i obišli su Odjel pedijatrije i izrazili zadovoljstvo realizacijom prve faze Projekta te se upoznali i s drugom fazom koja uključuje uređenje unutrašnjosti koje je u tijeku, a kako je najavio ravnatelj Bolnice u konačnici, novouređeni Odjel pedijatrije trebao bi ugledati svjetlo dana kroz dva mjeseca.

Zadnje vijesti

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Još jedan 'genijalac' pokušao ishoditi novu vozačku dozvolu, iako mu je stara oduzeta u Italiji

Prošle godine u Brodsko-posavskoj županiji 230 razvoda

FOTO GALERIJA

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save