Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

U sklopu velikog europskog projekta Kuće sretnih ciglica "Sretne ciglice grade put u zajednicu" u tijeku izgradnja novog objekta u Vrazovoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.02.2021
Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“


 S prozora Kuće sretnih ciglica izgrađene 2006. godine iz dana u dan prate kako nedaleko niče novi objekt. Naime, u istoj ulici nekoliko kućnih brojeva dalje punom parom radi se na izgradnji 800 četvornih metara nove zgrade. Dio je to velikog europskog projekta "Sretne ciglice grade put u zajednicu". Novi objekt služit će pružanju raznih oblika savjetodavne pomoći djeci i obiteljima. Prvenstveno će biti namijenjena poludnevnom boravku.

"Riječ je od djeci koja su u riziku od  izdvajanja, a cilj poludnevnog boravka je prevencija institucionalizacije, s djecom se radi, ali se pruža i potpora roditeljima kako bi se neke stvari popravile, a djeca dobiju adekvatnu skrb. Djeca ovdje borave 4 do 6 sati dnevno u ustanovi", kaže Renata Puljko, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica".

Gradnja nove zgrade započela je u kolovozu koja  već sada poprima obrise građevine kakva bi trebala biti. Nalazi se u Ulici Stanka Vraza i površine je 1611 m2, a završetkom izgradnje u njemu će se provoditi preventivni program poludnevnog boravka, usluge savjetovanja i pomaganja biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima te djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima.

Centar se trenutno skrbi za 56 korisnika, a u njemu se nastoje djeci osigurati uvjeti odrastanja što sličniji uvjetima života u obitelji te ih se nastoji pripremiti za samostalan život nakon izlaska iz skrbi. 

Gradnja nove zgrade u Vrazovoj, adaptacije postojećeg objekta i stanova u naselju Andrije Hebranga, kupovina novih vozila, kupovina i uređenje kuće u Podvinju kao i u Novoj Gradiški financirani su iz projekta "Sretne ciglice grade put u zajednicu": Projekt traje od srpnja 2018. godine do lipnja 2021. i vrijedan je 13 596 202,76, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinanciran je bespovratno s 9 687 865,02 kn. Kuna. Cilj je povećati kapacitete za pružanje izvaninstitucijskih usluga, razvoj usluge organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku za djecu s problemima u ponašanju i širenje mreže socijalnih usluga na područje Grada Nove Gradiške. 

U foto galeriji donosimo kako izgleda izgradnja novog objekta u Vrazovoj.

Više o projektu na članku "Sretne ciglice vode put u zajednicu" te na mrežnim stranicima "Kuće sretnih ciglica".

 

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"