Nakon tri godine Marsonia osvojila Županijski Kup

Nakon tri godine Marsonia je osvojila Županijski Kup. Bijelo – crni su u finalu na Stadionu za Savu s 2:0 bili bolji od Oriolika iz Oriovca.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 26.05.2016


 Bila je to utakmica u kojoj je Brođanima u potpunosti pripalo drugo poluvrijeme te su osim 2 gola imali i dvije vratnice. Oriovčani tijekom utakmice nisu ozbiljnije zaprijetili Gavriću tako da pobjedi Marsonije nema prigovora.

Utakmica finala Županijskog Kupa između dvije najbolje ekipe na području Brodsko – posavske županije bila je pravi praznik nogometa. Uz lijepo vrijeme, na Stadionu uza Savu okupilo se preko 700 gledatelja koji su vidjeli puno bolji nogomet u drugom poluvremenu. Prvih 45. minuta bila je prava uspavanka te se igralo bez prigoda. U nastavku je Oriolik posustao, a Marsonia na dužu klupu i individualnu kvalitetu svojih igrača postigla 2 gola koja su joj donijela trofej. Nakon Krka i Bistre, treneru Bijelo – crnih Alenu Horvatu ovo je treći Županijski kup koji je osvojio kao trener.

Junak Marsonije protiv Oriolika u finalu Kupa bio je Osječanin Luka Mihaljević. Njega je Horvat u igru uveo u 67. minuti, a on je samo 4. minute kasnije doveo Bijelo – crne u vodstvo. Igrala se 71. minuta kada ga je sjajnom loptom proigrao Hrvoje Mišić, a Mihaljević je dobro prošao i matirao Hercega za 1:0. Samo 3. minute kasnije bilo je 2:0. Akteri su isti. Mišić je još jednom odlično ubacio, a Mihaljević ovaj puta glavom precizno pogodio pokraj nemoćnog Hercega za 2:0. Zanimljivo da je Mihaljević bez gola u prvenstvu, ali se zato protiv Željezničara također u Kupu 2 puta upisao među strijelce. 

Imala je Marsonia osim golova još nekoliko prigoda. Prvo je Mišićev udarac u 55. minuti zaustavio Herceg, da bi u 66. minuti Oriovčani imali i malo sreće nakon što se pokušaj vrlo dobrog Jelića odbio od vratnice. Pogodili su domaći još jednom okvir gola, a učinio je to Mišić u 72. minuti nakon što je dobro primio loptu, ali protiv Oriolika nije iskazao preciznost. Zato se Mišić istaknuo s dvije lijepe asistencije s kojima je proslavio Mihaljevića.

Za jednu i drugu momčad nema odmora. Već danas su nakon finala Kupa odradili lagane treninge budući ih već sutra očekuju prvenstvene utakmice. Marsonia će u Čakovec kod novog prvaka Međimurja, dok će Oriolik također na gostovanje u Čakovec.

Izdvojimo da je utakmica finala Kupa bila vrlo fer i korektna kako na terenu, a tako i na tribinama te nije bilo niti najmanjeg incidenta. Također istaknimo vrlo dobro suđenje Krešimira Grgurevića iz Sibinja, tako da ovaj susret prema svemu može dobiti visoku ocjenu. Kamo sreće da je više ovakvih dvoboja. Napomenimo još da će Marsonia i Oriolik od jeseni predstavljati svoju županiju u pretkolu Kupa Hrvatske.

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD