Nakon sedam godina posta, Marsonia najbolja

Kajak – kanu klub Marsonia za razliku od prošle, ove je godine uspješno organizirao svoju tradicionalnu Međunarodnu regatu na kojoj je nastupilo preko 220 sportaša.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.05.2021
Nakon sedam godina posta, Marsonia najbolja


 S obirom da prošle godine zbog pandemije nije bilo natjecanja osim državnih prvenstava, ove je godine situacija puno bolja. Tek je početak sezone u ovom sportu i svi još traže pravu formu. Odaziv klubova na ovu regatu bio je odličan te ih je došlo 14 od kojih je 9 iz Hrvatske, pa 4 iz susjedne BiH, dok je po prvi puta Luksemburg imao svog predstavnika. Među klubovima iz Hrvatske nastupili su: Belišće, pa zagrebački Matija Ljubek, Aljmaš, Hrv. Kostajnica, Rab, Mračaj te sva 3 kluba iz Brodsko – posavske županije: Oriolik iz Slav. Kobaša i 2 slavonskobrodska kluba Olimpik i domaćin natjecanja Marsonia. Od klubova iz BiH tu bili predstanici iz: Brčkog, Maglaja, Bosanske Gradiške i Jajca.

Najuspješniji kajakaš na ovoj Međunarodnoj regati bio je član Marsonije Domagoj Babić sa 4 zlatne i 2 srebrne medalje te pobjedničkim peharom u memorijalnoj utrci u čast tragično preminulom članu kluba Vedranu Ribiću. Među kajakašicama najviše je pokazala Antonela Orkić iz slavonskobrodskog Olimpika koja je osvojila 6 zlatnih medalja.

Među kanuistima najuspješniji bilo je član Oriolika iz Slavonskog Kobaša Benedikt Kolundžić koji je imao 2 zlatne i 1 srebrnu medalju te je osvojio pehar u memorijalnoj utrci u čast Ivici Blaževiću. U svijetu je u sve većoj ekspanziji ženski kanu, a tu je Ana Funtak koja je iz Belišća i nastupa za Marsoniju s 2 zlatna odličja bila najuspješnija.

Od članova Kajak – kanu kluba Marsonije vrijedi još istaknuti sjajne kadete Antonija Pavlešina i Frana Holjevac koji su bili kadetski pobjednici. Najugodnije iznenađenje priredile su mlade kajakašice Lara Nenadović i Barbara Vučković koje su pobjedile u utrkama kadetkinja na 500 m premda su relativno nove u ovom sportu, ali i dvije godine mlađe od konkurencije. Dobre nastupe za Marsoniju imao je kod seniora kanuista Darko Erceg koji je na Memorijalnoj utrci "Ivan Vrhovac" na 500 metara bio drugi iza Brođanina Štefe Lutza danas člana zagrebačkog Matije Ljubeka koji je bio u Marsoniji. Zato je Darko Erceg doša do pobjede u kanuu dvokleku na 500 metara zajedno sa svojim ocem Ivanom.

Po prvi put na ovoj regati održane su utrke četveraca u kojima je u obje slavila Marsonia. U muškom su bili: Marko Lipovac, Domagoj Babić, Mihael Veočić i Ivan Fran Arar, dok su ženski četverac Marsonije predstavljale: Leona Pavlešin, Jana Vuković, Lara Nenadović i Barbara Vučković. Također zanimljiva bila je utrka muško – ženskih mix parova u kojoj su do pobjede došli Antonela Orkić i Denis Folvarek iz Olimpika, drugi su bili također članovi Olimpika Hana Ćerić i Luka Lipovac, a treći bračni par Dunja i Marko Lipovac. U ekipnom plasmanu među klubovima Marsonia je nakon 7. godina došla do naslova ispred Olimpika i Belišća. 

Tablica:

 1. Marsonia 373
 2. Olimpik 170
 3. Belišće 135
 4. Oriolik 126
 5. Mračaj 86
 6. HKO 85
 7. Rab 74
 8. Aljmaš 39
 9. Brčko 18
 10. Sava 13
 11. Matija Ljubek 10
 12. Maglaj 7
 13. Jajce 6
 14. Luxemburg 4

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja