Nakon neočekivanog preokreta tenisači Broda slavili nad Vinkovčanima

S natjecanjem je počela Treća Hrvatska teniska liga – istok u kojoj je 7 klubova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.05.2021


 Godinama su u ovom natjecanju članovi Tenis kluba Brod koji su stalno među prve 3 ekipe. Prošle godine zbog pandemije liga se nije igrala, ali je zato sada održano 1. kolo. Uz Brođane u natjecanju su još klubovi iz: Vinkovaca, Požege, Nove Gradiške, Županje, Đakova i Borovo naselja. Igra se 6 kola i to jednokružno, dok je u 1. kolu Tenis klub Brod na domaćem terenu ugostio prvog favorita ovog natjecanja Vinkovce. Gosti igraju s mladom ekipom koja je vrlo kvalitetna i mnogi ih smatraju za najbolju momčad u ovoj ligi. Međutim, u susretu s Brođanima presudilo je iskustvo koje imaju domaći igrači koji su na kraju došli do pomalo iznenađujuće pobjede sa 4:3. Ključan za pobjedu bio je posljednji par Tenis kluba Brod u kojem su bili kapetan Jasmin Hasić i Borna Buljan.

U Trećoj ligi – istok prvo se istovremeno na 5 terena igra 5 pojedinačnih mečeva, a nakon toga također paralelno i 2 meča u igri parova. Kako su pojedinačni mečevi završavali gosti iz Vinkovaca imali su vodstvo od 3:0. Prvo je gostujući Željko Ivić sa 6:1 i 6:2 dobio domaćeg Borisa Tuličića, da bi nakon toga još uvjerljiviji bio Vinkovčanin Ante Vuković koji je sa 6:0 i 6:1 nadigrao Marija Šlibara. Najbliže pobjedi za domaće bio je Pejo Matković koji je sa 7:5 protiv Kristijana Ikića dobio prvi set, ali je sa 6:3 izgubio drugi. U takvoj situaciji nema 3. seta na 6 gemova, već se igra tzv. super tie - break do 10. Tu je Vinkovčanin bio sretniji i spretniji te je s 10:8 odnio pobjedu. U preostala 2 pojedinačna meča do pobjeda su došli tenisači Broda i to Borna Buljan koji je sa 7:6 i 6:2 svladao Filipa Rihtara i Ivan Škrinjar koji je sa 6:1, 3:6 i 10:3 bio bolji od Ilije Kopića. Tako je uoči 2 meča igre parova ukupni rezultat u meču bio 3:2 za Vinkovce. Prvi meč igre parova završili su domaći Škrinjar i Šlibar koji premda su izgubili prvi set sa 6:3 od Ikića i Kopića, dobili su drugi sa 6:2 i u super tie - breaku s 10:3 za pobjedu s 2:1. Tako je Tenis klub Brod izjednačio ukupni rezultat u meču na 3:3 i čekao se rezultat drugog para.

Prema tome posljednji meč igre parova odlučivao je o ukupnom pobjedniku između tenisača Broda i Vinkovaca. Domaći par Hasić i Buljan protiv Ivića i Vukovića dobili su prvi set sa 6:3, dok se u drugom kod 6:6 igrao tie – break koji je na kraju otišao na stranu Brođana. Tako je Tenis klub Brod protiv prvog favorita lige Vinkovaca slavio pomalo neočekivanu, ali zasluženu pobjedu sa 4:3 koja je još i draža pogotovo nakon gubitka s 3:0.

U sljedećem 2. kolu tenisači Broda idu na gostovanje u Đakovo, dok sudeći prema njihovoj igri protiv Vinkovaca u ovoj će se sezoni Treće lige – istok boriti za visok plasman. 

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske