Nakon četiri godine košarkašice Broda na Savi napustile Prvu ligu

Nakon četiri godine igranja u Prvoj ligi košarkašice Broda na Savi napustile su društvo najboljih te će od sljedeće sezone igrati u Drugoj ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.04.2019


 S obzirom na financijsku situaciju u klubu te potpuno domaći igrački kadar onda je uspjeh igrati 4 sezone prvoligaško natjecanje. Primjerice Plamen Požega i osječka Mursa imaju u svom sastavu po dvije Amerikanke te nekoliko igračica sa strane. Na taj način Požežanke su se uspjele i to u posljednjem kolu spasiti od ispadanja, dok su Osječanke zajedno s Brođankama i Podravcem iz Virja morale napustiti ligu.

Bez obzira što su u natjecanju Prve lige košarkašice Broda na Savi bile daleko najmlađa ekipa u natjecanju one su do samog kraja mogle izboriti ostanak. Na kraju se ključnim pokazao poraz u pretposljednjem kolu na domaćem parketu od Plamen Požege koji je Brođanke gurnuo prema Drugoj ligi, a Požežanke prema ostanku u društvu najboljih. Treba reći da cijeli prvi dio prvenstva trener Rimarčuk nije imao Mihaelu Lazić koja se za drugi dio vratila iz Mađarske. S njom u sastavu malo je nedostajalo za ostankom u ligi. Naravno da je ona pridonijela važnoj pobjedi u Virju u koju je ugradila 56 koševa. Mihaela Lazić je tako i treću godinu za redom postala najbolji strijelac lige s prosjekom od 20,6 koševa po utakmici.

Na kraju prvenstva košarkašicama Broda na Savi imale su 3 pobjede i to domaću nad Podravcem te dvije gostujuće u Požegi i spomenuta u Virju. Isti učinak kao i sastav trenera Rimarčuka imala je i Mursa s dvije Amerikanke u postavi. Podravac je imao 4 pobjede, a Požega samo jednu više, dakle 5 pobjeda bilo je dovoljno za ostankom u Prvoj ligi. Za Brod na Savi daleko je važnija afirmacija juniorsko – kadetske ekipe koja je odigrala cijelu sezonu među seniorkama u Prvoj ligi. Ako je Mihaela Lazić najbolji strijelac lige, u rubrici najviše skokova svakako se nalazi mlada 14.-to godišnja Tea Josipović koja ima u prosjeku gotovo 8 skokova po susretu.

Tako će od nove sezone košarkašice Broda na Savi igrati u drugoligaškoj konkurenciji u kojoj će biti drugi gradski klub Brod, pa osječka Mursa, Podravac iz Virja te klubovi iz: Karlovca, Čakovca, Koprivnice, Varaždina, Zaprešića i njih nekoliko iz Zagreba. Prema tome, bit će i to vrlo solidno natjecanje za razvoj mladih igračica.

U ovoj sezoni mlađi uzrasti Broda na Savi ponovno su dominirali u Slavoniji i Baranji. Tako su prvakinje postale djevojčice do 11. godina u mini basketu, dok su isto učinile pretkadetkinje i kadetkinje. Vjerojatno će naslov pripasti i juniorkama za koje igra Mihaela Lazić, a koje 5. svibnja imaju izlučni turnir na razini regije. Pretkadetkinje se trenutno nalaze na poluzavršnici državnog prvenstva, dok su kadetkinje izborile završni turnir te su na kraju u svom uzrastu 4.-te u Hrvatskoj.

Zadnje vijesti

Priznata treća autohtona pasmina svinja – Banijska šara svinja

Omladinac u Gornjoj Vrbi s 3:0 bolji od Lipika 1925

Brodski hodaton: otvoren europski tjedan mobilnosti 2019.

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu