Nakon četiri godine košarkašice Broda na Savi napustile Prvu ligu

Nakon četiri godine igranja u Prvoj ligi košarkašice Broda na Savi napustile su društvo najboljih te će od sljedeće sezone igrati u Drugoj ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.04.2019


 S obzirom na financijsku situaciju u klubu te potpuno domaći igrački kadar onda je uspjeh igrati 4 sezone prvoligaško natjecanje. Primjerice Plamen Požega i osječka Mursa imaju u svom sastavu po dvije Amerikanke te nekoliko igračica sa strane. Na taj način Požežanke su se uspjele i to u posljednjem kolu spasiti od ispadanja, dok su Osječanke zajedno s Brođankama i Podravcem iz Virja morale napustiti ligu.

Bez obzira što su u natjecanju Prve lige košarkašice Broda na Savi bile daleko najmlađa ekipa u natjecanju one su do samog kraja mogle izboriti ostanak. Na kraju se ključnim pokazao poraz u pretposljednjem kolu na domaćem parketu od Plamen Požege koji je Brođanke gurnuo prema Drugoj ligi, a Požežanke prema ostanku u društvu najboljih. Treba reći da cijeli prvi dio prvenstva trener Rimarčuk nije imao Mihaelu Lazić koja se za drugi dio vratila iz Mađarske. S njom u sastavu malo je nedostajalo za ostankom u ligi. Naravno da je ona pridonijela važnoj pobjedi u Virju u koju je ugradila 56 koševa. Mihaela Lazić je tako i treću godinu za redom postala najbolji strijelac lige s prosjekom od 20,6 koševa po utakmici.

Na kraju prvenstva košarkašicama Broda na Savi imale su 3 pobjede i to domaću nad Podravcem te dvije gostujuće u Požegi i spomenuta u Virju. Isti učinak kao i sastav trenera Rimarčuka imala je i Mursa s dvije Amerikanke u postavi. Podravac je imao 4 pobjede, a Požega samo jednu više, dakle 5 pobjeda bilo je dovoljno za ostankom u Prvoj ligi. Za Brod na Savi daleko je važnija afirmacija juniorsko – kadetske ekipe koja je odigrala cijelu sezonu među seniorkama u Prvoj ligi. Ako je Mihaela Lazić najbolji strijelac lige, u rubrici najviše skokova svakako se nalazi mlada 14.-to godišnja Tea Josipović koja ima u prosjeku gotovo 8 skokova po susretu.

Tako će od nove sezone košarkašice Broda na Savi igrati u drugoligaškoj konkurenciji u kojoj će biti drugi gradski klub Brod, pa osječka Mursa, Podravac iz Virja te klubovi iz: Karlovca, Čakovca, Koprivnice, Varaždina, Zaprešića i njih nekoliko iz Zagreba. Prema tome, bit će i to vrlo solidno natjecanje za razvoj mladih igračica.

U ovoj sezoni mlađi uzrasti Broda na Savi ponovno su dominirali u Slavoniji i Baranji. Tako su prvakinje postale djevojčice do 11. godina u mini basketu, dok su isto učinile pretkadetkinje i kadetkinje. Vjerojatno će naslov pripasti i juniorkama za koje igra Mihaela Lazić, a koje 5. svibnja imaju izlučni turnir na razini regije. Pretkadetkinje se trenutno nalaze na poluzavršnici državnog prvenstva, dok su kadetkinje izborile završni turnir te su na kraju u svom uzrastu 4.-te u Hrvatskoj.

Zadnje vijesti

Tri nove pozitivne osobe, 25 aktivnih slučajeva

Jagodić obranio naslov prvaka Hrvatske

I mostovi u Brodsko-posavskoj županiji prema BiH bit će obnovljeni

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti