Nakon 40 dana "tišine" zbog pandemije, u crkvama iznova odjeknula zborska Aleleuja!

U Isusu sabrani, iznova nakon 40 dana u svojim crkvama, vjernici su danas proslavili 4. Uskrsnu nedjelju – Nedjelju Dobroga Pastira. Svečano je bilo misno slavlje u župnoj crkvi Bezgrješna Srca Marijina u Slavonskom Brodu iz koje je ponovno, nakon 40 dana svojevrsne tišine zbog pandemije, odjekivala Aleluja, koju su zapjevali članovi župnoga zbora pod ravnanjem s. Ankice Tomas. Misu je predvodio župnik vlč. Andrija Djaković, a u svom programu uživi prenosila Slavonskobrodska Televizija.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 03.05.2020


 Božja Riječ progovorila je o Dobrome Pastiru – Isusu, koji vrata svojih Vječnih pašnjaka otvara svima, napose mladima, koje poziva neka pođu za njim. Danas je i Svjetski dan molitve za duhovna, svećenička i redovnička zvanja, jer Žetva će velika, a radnika je malo (usp Lk 10, 1-9.), pa "molimo Gospodara Žetve neka se mladi odazovu na Kristov poziv da imadnemo novih svetih svećenika, redovnika, redovnica", poziv je s oltara.

 
A kako bi mlade potaknuo da dođu bliže Gospodinu, župnik Andrija Djaković najavljuje uvođenje još jedne nedjeljne mise i to one večernje – za mlade i to već slijedeće 5. uskrsne nedjelje na spomendan blaženog Ivana Merza, zaštitnika mladih i ministranata.
 
Ali, ono što je važno naglasiti, mise će i dalje biti uz posebne mjere zaštite i opreza kako su ih propisali epidemiolozi. "Mi smo se pripremili prema svim propisanim mjerama, ali, ono što je vidljivo, i pored naših redara koji paze da sve bude prema propisima Stožera civilne zaštite, i ljudi se sami savjesno pridržavaju istih, unaprijed se pripremivši na novonastale uvjete. I to je pohvalno, da vodimo računa jedni o drugima, u nadi da će ova pandemija vrlo brzo završiti",  kazao je župnik.
 
Kad god vrijeme to bude dopustilo, mise će se slaviti i na otvorenome, u dvorištima ili parku pokraj crkvi, kako bi što više vjernika moglo i doći. 
 

Zadnje vijesti

Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

FOTO GALERIJA

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja