Nakon 10 godina izložba Eugena Varzića u Slavonskom Brodu

Jedan od ponajboljih i najaktivnijih hrvatskih autora u području realizma na recentnoj hrvatskoj likovnoj sceni zasigurno je Eugen Varzić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.07.2019


 Nakon više od 10 godina svoje likovne radove predstavio je slavonskobrodskoj publici u Likovnom salonu "Vladimir Becić" na izložbi pod nazivom "Ludus".

Akademski umjetnik, voditelj likovnih radionica, povremeno i dizajner živi i radi u Istri od sredine 90-ih godina. No mjestom rođenja i ishodištem svojeg umjetničkog puta on je Brođanin. Postav u rodnom gradu za autora ima posebnu emotivnu notu.

U području realizma ovaj autor stvara još od studentskih dana. Svoje znanje, nakon završene akademije u Rijeci nastavio je kod velikih europskih majstora figurativnog slikarstva. Danas je to njegovo područje rada u kojemu stvara, eksperimentira, proširuje vidike, slika kistom no i emocijama. 

Da se dobro nalazi potvrđuje i pozivnica koja ja autoru stigla prošle godine za izložbu u Zaragozi, gdje je izlagao rame uz rame najboljim autorima fiurativnog slikarstva iz cijeloga svijeta. 

Uz potrete koji su obilježili njegovu karijeru nekoliko autoporterta otkrivaju dio emocija i stavova samog autora koristeći pri tome vlastiti identitet kao podlogu za slikarsku priču i poruku. 

Izuzmemo li i lokalpatriotsku notu i činjenicu da je Brođain, Varzić je autor koji je afirmaciju doživio na hrvatskoj no i na europskoj razini. Njegovi radovi nisu tek vješto konstruirani portreti već svaki od njih potiče na promišljanje i reakciju pa bi šteta bilo propustiti izložbu i ne razgledati ukupno 19 radova velikog formata postavljenih u salonu Becić. Izložba je za posjetitelje otvorena do početka rujna. 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu