Nakon 10 godina izložba Eugena Varzića u Slavonskom Brodu

Jedan od ponajboljih i najaktivnijih hrvatskih autora u području realizma na recentnoj hrvatskoj likovnoj sceni zasigurno je Eugen Varzić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.07.2019


 Nakon više od 10 godina svoje likovne radove predstavio je slavonskobrodskoj publici u Likovnom salonu "Vladimir Becić" na izložbi pod nazivom "Ludus".

Akademski umjetnik, voditelj likovnih radionica, povremeno i dizajner živi i radi u Istri od sredine 90-ih godina. No mjestom rođenja i ishodištem svojeg umjetničkog puta on je Brođanin. Postav u rodnom gradu za autora ima posebnu emotivnu notu.

U području realizma ovaj autor stvara još od studentskih dana. Svoje znanje, nakon završene akademije u Rijeci nastavio je kod velikih europskih majstora figurativnog slikarstva. Danas je to njegovo područje rada u kojemu stvara, eksperimentira, proširuje vidike, slika kistom no i emocijama. 

Da se dobro nalazi potvrđuje i pozivnica koja ja autoru stigla prošle godine za izložbu u Zaragozi, gdje je izlagao rame uz rame najboljim autorima fiurativnog slikarstva iz cijeloga svijeta. 

Uz potrete koji su obilježili njegovu karijeru nekoliko autoporterta otkrivaju dio emocija i stavova samog autora koristeći pri tome vlastiti identitet kao podlogu za slikarsku priču i poruku. 

Izuzmemo li i lokalpatriotsku notu i činjenicu da je Brođain, Varzić je autor koji je afirmaciju doživio na hrvatskoj no i na europskoj razini. Njegovi radovi nisu tek vješto konstruirani portreti već svaki od njih potiče na promišljanje i reakciju pa bi šteta bilo propustiti izložbu i ne razgledati ukupno 19 radova velikog formata postavljenih u salonu Becić. Izložba je za posjetitelje otvorena do početka rujna. 

Zadnje vijesti

Nesreća na A3 kod Lužana: Na radnika pao reklamni pano i usmrtio ga?

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

U Vrpolju održana 1. smotra folklora "Mi smo društvo još od davni' dana".

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina