Najveći projekt u općini Nova Kapela izgradnja dječjeg vrtića, vrijedan 5 milijuna kuna

NOVA KAPELA - Općina Nova Kapela, koja broji nešto više od 4000 mještana u 12 naselja, proslavila je svoj dan, no zbog epidemiološke situacije puno skromnije nego ranijih godina. Sve je počelo tradicionalnim robnim i stočnim sajmom, održana je sveta misa u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, položeni su i vijenci na mjesnom groblju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Proslava Dana općine bila je i prilika za rezime svih realiziranih projekata u protekloj godini.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.08.2020


 U posljednjih godinu dana bilo je dvadesetak projekata, od kojih 7 financiranih novcem Europske unije u 100% iznosu. Ukupna vrijednost povučenih sredstava je 15 milijuna kuna, a jedan od najvažnijih je rekonstrukcija dječjeg vrtića Zvončić, ukupne je vrijednosti 5 milijuna kuna uz osiguranih 500 000 kuna za opremanje.

 
Osim ulaganja u vrtić, Općina Nova Kapela sufinancira radne bilježnice za osnovnoškolce, nagrađuju učenike s iznimnim uspjehom, a posebno treba istaći i financijsku pomoć koju pružaju mladim obiteljima. Multimedijski je obnovljen i Hrvatski dom, a brojni su i infrastrukturni projekti. Od novih cesta, rasvjete na nogometnom igralištu, komunalne opreme do pješačkih staza. Također uspješno je završen projekt “Zaželi 1”, a uskoro počinje i projekt “Zaželi 2”.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 374 prometna prekršaja, 17 prometnih prekršaja s 3 ozlijeđene osobe

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske