Najveće prihode ostvario Đuro Đaković TEP, a najviše zaposlenima imala Montaža

Rezultati poslovanja poduzetnika Brodsko-posavske županije u 2020. godini

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.11.2021
Najveće prihode ostvario Đuro Đaković TEP, a najviše zaposlenima imala Montaža


 U Brodsko-posavskoj županiji u 2020. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, sjedište je imao 2.151 poduzetnik, s 18.883 zaposlenih, što je 2% više u odnosu na prethodnu, 2019. godinu.

Poduzetnici Brodsko-posavske županije ostvarili su ukupne prihode u iznosu 10,9 milijardi kuna, što je više za 1,9% u odnosu na prethodnu godinu (2019.), dok su ukupni rashodi iznosili 10,4 milijarde kuna te su za 0,7% veći u odnosu na prethodnu godinu. 

Brodsko-posavska županija u odnosu na druge županije je na 14. mjestu prema broju zaposlenih kod poduzetnika, a prema ukupnim prihodima je na 13. mjestu. Prema neto dobiti/gubitku, pokazatelju produktivnosti rada mjerenom odnosom neto dobiti i broja zaposlenih, je na 12. mjestu, kao i prema produktivnosti rada mjerenom odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih. Prema ekonomičnosti poslovanja Brodsko-posavska županija se nalazi na 10. mjestu, dok je prema broju poduzetnika na 17. mjestu.

Na listi pet najvećih gradova/općina Brodsko-posavske županije po kriteriju ukupnih prihoda poduzetnika u 2020. godini, na prvom mjestu nalazi se Slavonski Brod. U 2020. godini u Slavonskom Brodu, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, poslovalo je 1.229 poduzetnika, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 6,1 milijardu kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća u Brodsko-posavskoj županiji iznosila je 5.326 kuna u 2020. godini, što je 2% više u odnosu na prethodnu godinu. 

Najveće prihode među poduzetnicima sa sjedištem u Brodsko-posavskoj županiji u 2020. godini ostvario je ĐURO ĐAKOVIĆ TERMOENERGETSKA POSTROJENJA d.o.o. (505,8 milijuna kuna), dok je najveću dobit razdoblja ostvario EMPWR d.o.o. (37,8 milijuna kuna). Najveći broj zaposlenih (872) imao je ĐURO ĐAKOVIĆ MONTAŽA d.o.o.

Zadnje vijesti

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj