Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

SIBINJ - Odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te svetom misom u župnoj crkvi, Općina Sibinj obilježila je svoj Dan te 86. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg režima.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 19.02.2021
Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan


 Počast su im odali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, čelnici Općine Sibinj, predstavnici političkih stranaka i Osnovne škole 'Sibinjskih žrtava', koja također proslavlja svoj dan i 260. obljetnicu prve škole u Sibinju. 

 
U protekloj godini, pandemiji unatoč, postigla je ova Općina jako puno, za primjer brojnim drugim u Brodsko posavskoj županiji, rekao je župan Marušić i zahvalio općinskom čelništvu na uspjesima i suradnji sa Županijom.
 
Novi dječji vrtić, obnovljeno središte Sibinja, nova ravsjeta u naseljima općine, niz poticajnih programa za mlade obitelji i poduzetnike – samo je dio realiziranih projekata kojima se pohvalio općinski načelnik Josip Pavić. A od novih projekata za ovu godinu najavljuje izgradnju novog Vatrogasnog doma i konačno početak realizacije sustava vodoodvodnje u okviru projekta Brod 2.
 
Slavlju dana svoje općine pridružili su se i najmlađi, polaznici sibinjskog dječjeg vrtića, pripremivši izložbu svojih likovnih radova u središnjem parku. 

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška