Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

SIBINJ - Odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te svetom misom u župnoj crkvi, Općina Sibinj obilježila je svoj Dan te 86. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg režima.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 19.02.2021
Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan


 Počast su im odali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, čelnici Općine Sibinj, predstavnici političkih stranaka i Osnovne škole 'Sibinjskih žrtava', koja također proslavlja svoj dan i 260. obljetnicu prve škole u Sibinju. 

 
U protekloj godini, pandemiji unatoč, postigla je ova Općina jako puno, za primjer brojnim drugim u Brodsko posavskoj županiji, rekao je župan Marušić i zahvalio općinskom čelništvu na uspjesima i suradnji sa Županijom.
 
Novi dječji vrtić, obnovljeno središte Sibinja, nova ravsjeta u naseljima općine, niz poticajnih programa za mlade obitelji i poduzetnike – samo je dio realiziranih projekata kojima se pohvalio općinski načelnik Josip Pavić. A od novih projekata za ovu godinu najavljuje izgradnju novog Vatrogasnog doma i konačno početak realizacije sustava vodoodvodnje u okviru projekta Brod 2.
 
Slavlju dana svoje općine pridružili su se i najmlađi, polaznici sibinjskog dječjeg vrtića, pripremivši izložbu svojih likovnih radova u središnjem parku. 

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"