Najveća koncentracija alkohola od 4,17 promila utvrđena kod 68-godišnjaka

Prošli tjedan (od 8. do 14. studenog), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena, 2 osobe lakše ozlijeđene), te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.11.2021
Najveća koncentracija alkohola od 4,17 promila utvrđena kod 68-godišnjaka


 U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 313 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 114 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 4,17 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 68-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 11. studenog, u 12.30 sati, u Cerniku. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Lužanima, a počinio ju je 11. studenog, 44-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 99 km/h. U ponedjeljak, 8. studenog, oko 11 sati, na 162 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 44-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Srbije kretao se nepropisnom brzinom od 174 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja