Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg alkohola u krvi, brzina od 209 km/h

Prošli tjedan (od 22. do 28. veljače), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena, 4 osobe lakše ozlijeđene), te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.03.2021
Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg alkohola u krvi, brzina od 209 km/h


 U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 383 mjere po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 216 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 1,5 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 1. ožujka, u 0.47 sati, u ulica P. Svačića u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Gornjoj Vrbi, a počinio ju je 27. veljače, 38-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 107 km/h. U ponedjeljak, 22. veljače, oko 12 sati, na 199 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 32-godišnji vozač osobnog automobila austrijskih registracijskih oznaka kretao se nepropisnom brzinom od 209 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu! 

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"