Najnoviju knjigu za djecu predstavio Brođanin Antun Toni Bartek

Slavonski Brod ovoga tjedna predstavio je čak tri brodska autora. Jedan od njih je i Antun Toni Bartek, spisatelj, publicist, pedagog i bivši dogradonačelnik Slavonskog Broda. "Male riječi koje rastu" naziv je njenove najnovije knjige posvećene djeci.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 20.04.2018
 Antun Toni Bartek u svijetu dječje književnosti nije od jučer. Za zbirku "Pjesme koje vole djecu"  iz 2007. godine dobio je Nagradu Josip i Ivan Kozarac i to Povelju uspješnosti.

Dobrom odjeku kod mlade čitateljske publike nada se i za najnoviju zbirku. "Male riječi koje rastu". Bartek se i u ovoj zbirci ponovno obraća najmlađoj čitateljskoj publici. Onoj najiskrenijoj čiju je naklonost najteže dobiti. Knjiga je izdana u sklopu Biblioteke "Ivana" slavonskobrodskog Ogranka Matice hrvatske, a glavna urednica je Jasna Ažman. Za likovni dio zbirke bio je zadužen Zlatko Kozina, profesor Umjetničke akademije u Osijeku koji je autor slike naslovice. 

Potpredsjednik Društva hrvatskih književnika i recenzent Mirko Ćurić za knjigu kaže, promatra put, čaroliju i posebnu tajnu razvoja djeteta i njegov odnos prema riječima. 

Zadnje vijesti

Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske