Najčešća novogodišnja odluka je pronalazak (boljeg) posla

Novogodišnje želje su pred nama, a dobar dio njih odnosi se na planove vezane uz karijeru. S kojim su željama i odlukama ispitanici ulaze u 2020. godinu istražio je portal MojPosao na gotovo 400 ispitanika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.01.2020
Najčešća novogodišnja odluka je pronalazak (boljeg) posla
 Novogodišnja odluka za 2020. je pronalazak (boljeg) posla

Tri četvrtine ispitanika (75%) planira donijeti novogodišnju odluku, a od njih, tri četvrtine (75%) planira donijeti odluku vezanu uz posao, dok ih 25% donosi odluke nevezano uz profesionalni razvoj.

Od ispitanika koji su donose novogodišnju odluku vezanu uz posao, to je najčešće pronalazak (boljeg) posla, njih čak 62% namjerava pronaći (bolji) posao. Trećina ispitanika odlučila se usavršavati i educirati (34%), a trećina (33%) povećati primanja. 17% ispitanika odlučilo se posvetiti ravnoteži poslovnog i privatnog života. 6% ispitanika odlučilo je poraditi na svom ponašanju na trenutnom poslu (npr. povećati inicijativu, bolje se slagati s kolegama, izbjegavati sukobe i sl.).

Novogodišnje odluke u podjednakoj mjeri donose žene (75%) i muškarci (74%), s tim da žene nešto u većoj mjeri donose novogodišnje odluke vezene uz posao (59%) nego muškarci (51%).

Novogodišnjim odlukama skloniji su mlađi ispitanici; 90% ispitanika do 25 godina planira donijeti novogodišnju odluku, dok isto planira napraviti 78% ispitanika u dobi od 26 do 30 godina. Novogodišnjim odlukama najmanje su skloni ispitanici stariji od  41 godinu; njih 70% planira donijeti novogodišnju odluku. 

Odluke donosimo, ali ne ispunjavamo 

Iako je prošle godine 82% ispitanika izjavilo kako planiraju donjeti novogodišnju odluku, kada ih sada pitamo, tek njih nešto više od polovice izjavljuje kako su je i na kraju donjeli (54%). 

Od onih koji su prošle godine donijeli novogodišnju odluku, njih 64% donijelo je odluku vezanu za posao i karijeru, i to najčešće, baš kao i ove godine, pronalazak (boljeg) posla.

Na pitanje jesu li ispunili svoju prošlogodišnju novogodišnju odluku vezanu uz karijeru, 38% ispitanika odgovorilo je potvrdno, dok ih 32% još nije ispunilo odluku, ali rade na tome. Trećina (31%) ispitanika odustala je od ispunjenja svoje novogodišnje odluke za 2019. godinu. 

Od ispitanika koji nisu ispunili svoju novogodišnju odluku vezanu uz karijeru i posao, najviše ispitanika (29%) to nije učinilo jer nisu računali na zapreke. Gotovo četvrtini ispitanika (23%) odluka nije bila dovoljno važna da ju ostvare, dok 22% ispitanika priznaje da nisu dobro planirali. Da nije imala dovoljnu podršku okoline za ostvarenje odluke smatra desetina ispitanika (9%), dok njih 5% kaže kako nisu imali kome odgovarati za neuspjeh pa se nisu ni trudili ispuniti odluku. Manji broj ispitanika (4%) je zaboravio koju odluku su donjeli, pa ju nisu ni ostvarili. 

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Završen tehnički pregled mosta Svilaj na koridoru Vc

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG