Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko – posavske županije održala je svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportašica i ekipa u županiji. Velikih promjena u odnosu na prijašnje godine nije bilo. Tako kod muških ekipa u županiji i dalje primat drže članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji su ove godine imali najboljeg sportaša i sportašicu. Kod ženskih ekipa su bez konkurencije premoćne odbojkašice Nove Gradiške koje se natječu u najkvalitetnijem razredu Hrvatske odbojke.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.02.2018


 Dom HVIDR-e i ove je godine bio mjesto u kojem je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa u Brodsko – posavskoj županiji. Kako to nalaže protokol na početku su se uvodnim riječima sportašima obratili politički, ali i sportski dužnosnici te se nakon toga pristupilo svečanom proglašenju najboljih. S obzirom na ostvarene rezultate u 2017. godini županijska Zajednica sportskih udruga i saveza nije imala težak zadatak budući je bilo izvjesno  tko su najuspješniji u ekipnim i pojedinačnim kategorijama.

Za najuspješniju sportašicu županije veliku borbu vodile su Vanesa Tot, članica Kajak – kanu kluba Marsonije i kajakašice Olimpika Dunja Lipovac budući su obje u prošloj godini imale odlične rezultate, međutim, prevaga je otišla na stranu Vanese Tot. Treća je bila košarkašica Broda na Savi Mihaela Lazić. 

Ako je u izboru najbolje sportašice županije bilo neizvjesnosti, to se ne može reći za najuspješnije sportaše budući je naslov od prošle godine obranio član Olimpika Antun Novaković, dok je drugi baš kao i prošle godine bio njegov klupski kolega Marin Lipovac. Iza Olimpikovog dvojca na 3. mjesto smjestio se Borna Mađarević iz Karate kluba Slavonski Brod. S obzirom da je Novaković u Turskoj na pripremama, umjesto njega priznanje je preuzeo pomoćni trener Vedran Božić. 

Kod ženskih ekipa također nije bilo previše dvojbi budući su odbojkašice Nove Gradiške obranile naslov najboljih u županiji ispred košarkašica Broda na Savi i košarkašica Broda.

Kod muških ekipa još bolje rezultate u 2017. godini u odnosu na godinu prije imali su članovi KKK Olimpik koji su obranili naslov najboljih u županiji. Iza njih na 2. mjestu su stolnotenisači Obrtničke škole Brod, dok su treći šahisti Đure Đakovića. 

Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagradu za Životno djelo dobili su: posthumno Josip Weber, Damir Japundžić iz Nove Gradiške, Antun Živić iz Starog Petrovog Sela i Brođanin Miroslav Buljan. Za posebnu obljetnicu i uspješan rad kluba nagrađen je NK Oriolik iz Oriovca te RK Slavija iz Starog Petrovog Sela. Vrednovan je i uspješan rezultat kod mlađih dobnih uzrasta, a to priznanje otišlo je NK Marsoniji. Također je nagrađen rezultat mlađih dobnih uzrasta, ali kod pojedinaca, a to su: boksač Gabrijel Veočić, kuglač Mihael Grivičić i šahista Lukas Jurakić. Nagrađeno je 112. županijskih darovitih sportaša iz 11 klubova, a kod školskih - sportskih klubova najuspješniji su bili kao i prošle godine: OŠ "Dragutin Tadijanović" iz Slavonskog Broda te Elektrotehnička i Ekonomska škola iz Nove Gradiške. Kod sportaša invalida priznanje je dobila Senka Babaček, članica Uduge osoba s invaliditetom Loco – Moto i Boćarskog kluba Dan iz Slavonskog Broda. 

Zadnje vijesti

FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Limena glazba Željezničar nastupila na Korzu

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole

SPORT

Grad će ugostiti više od 200 mladih kajakaša

Olimpik dobio organizaciju Kupa Hrvatske

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“

Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade