Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko – posavske županije održala je svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportašica i ekipa u županiji. Velikih promjena u odnosu na prijašnje godine nije bilo. Tako kod muških ekipa u županiji i dalje primat drže članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji su ove godine imali najboljeg sportaša i sportašicu. Kod ženskih ekipa su bez konkurencije premoćne odbojkašice Nove Gradiške koje se natječu u najkvalitetnijem razredu Hrvatske odbojke.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.02.2018


 Dom HVIDR-e i ove je godine bio mjesto u kojem je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa u Brodsko – posavskoj županiji. Kako to nalaže protokol na početku su se uvodnim riječima sportašima obratili politički, ali i sportski dužnosnici te se nakon toga pristupilo svečanom proglašenju najboljih. S obzirom na ostvarene rezultate u 2017. godini županijska Zajednica sportskih udruga i saveza nije imala težak zadatak budući je bilo izvjesno  tko su najuspješniji u ekipnim i pojedinačnim kategorijama.

Za najuspješniju sportašicu županije veliku borbu vodile su Vanesa Tot, članica Kajak – kanu kluba Marsonije i kajakašice Olimpika Dunja Lipovac budući su obje u prošloj godini imale odlične rezultate, međutim, prevaga je otišla na stranu Vanese Tot. Treća je bila košarkašica Broda na Savi Mihaela Lazić. 

Ako je u izboru najbolje sportašice županije bilo neizvjesnosti, to se ne može reći za najuspješnije sportaše budući je naslov od prošle godine obranio član Olimpika Antun Novaković, dok je drugi baš kao i prošle godine bio njegov klupski kolega Marin Lipovac. Iza Olimpikovog dvojca na 3. mjesto smjestio se Borna Mađarević iz Karate kluba Slavonski Brod. S obzirom da je Novaković u Turskoj na pripremama, umjesto njega priznanje je preuzeo pomoćni trener Vedran Božić. 

Kod ženskih ekipa također nije bilo previše dvojbi budući su odbojkašice Nove Gradiške obranile naslov najboljih u županiji ispred košarkašica Broda na Savi i košarkašica Broda.

Kod muških ekipa još bolje rezultate u 2017. godini u odnosu na godinu prije imali su članovi KKK Olimpik koji su obranili naslov najboljih u županiji. Iza njih na 2. mjestu su stolnotenisači Obrtničke škole Brod, dok su treći šahisti Đure Đakovića. 

Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagradu za Životno djelo dobili su: posthumno Josip Weber, Damir Japundžić iz Nove Gradiške, Antun Živić iz Starog Petrovog Sela i Brođanin Miroslav Buljan. Za posebnu obljetnicu i uspješan rad kluba nagrađen je NK Oriolik iz Oriovca te RK Slavija iz Starog Petrovog Sela. Vrednovan je i uspješan rezultat kod mlađih dobnih uzrasta, a to priznanje otišlo je NK Marsoniji. Također je nagrađen rezultat mlađih dobnih uzrasta, ali kod pojedinaca, a to su: boksač Gabrijel Veočić, kuglač Mihael Grivičić i šahista Lukas Jurakić. Nagrađeno je 112. županijskih darovitih sportaša iz 11 klubova, a kod školskih - sportskih klubova najuspješniji su bili kao i prošle godine: OŠ "Dragutin Tadijanović" iz Slavonskog Broda te Elektrotehnička i Ekonomska škola iz Nove Gradiške. Kod sportaša invalida priznanje je dobila Senka Babaček, članica Uduge osoba s invaliditetom Loco – Moto i Boćarskog kluba Dan iz Slavonskog Broda. 

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko