Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda je tijekom proljetnih mjeseci provodila akcije natjecateljskog karaktera kako bi izabrala najbolje gradske ugostiteljske objekte te najljepši gradski balkon, prozor, pretkućnicu i terasu ugostiteljskog objekta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.07.2020
Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa


 Za razliku od prethodnih godina u kojima je Turistička zajednica organizirala svečanost dodjele diploma i  nagrada laureatima, u uvjetima epidemije koronavirusa odustalo se od organiziranja svečane dodjele, pa su priznanja i pokloni danas uručeni nagrađenima u njihovim objektima. Pokrovitelji nagrada bili su Grad Slavonski Brod; društvo „Komunalac“, HGK Županijska komora Slavonski Brod i HOK Županijska komora Slavonski Brod. 

Po završenom obilasku komisija je donijela odluku od najboljim u svakoj kategoriji.

NAJBOLJI GRADSKI BAR U SLAVONSKOM BRODU U  2020. JE CAFE BAR “SOHO“

U komisiji za izbor najboljeg gradskog bara  bili su Zlatko Sadiković u  ime Turističke zajednice grada,  Marina Bencun, u ime Posavske Hrvatske, David Magdić,  u ime Radio Broda, Danijela Domorad, u ime Radio Slavonije, Stanislav Pretikapić, u ime Radia 92 fm, Karlo Čorni, predstavnik učenika Gimnazije Matije Mesića, Lucija Rudež, predstavnica studenata Strojarskog fakulteta i Vinko Borevković, predstavnik studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

Ocjenjivanje se vršilo sukladno prethodno utvrđenim kriterijima među kojima su bili ljubaznost i izgled osoblja, ambijentalnost, vizualnost i urednost prostora, urednost sanitarnog čvora, glazba, asortiman i cijene te prozračnost prostora.

NAJBOLJI GRADSKI RESTORANI “GROZD“ I “EDEN“, A KONOBAR IZ “SAVUSA”

Članovi prosudbene komisije za izbor najboljih gradskih restorana bili su Stjepan Balen, u ime Turističke zajednice grada, Marin Kovačević, u ime tjednika  „Posavska Hrvatska“, Tomislav Tekić, u ime Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Slavonski Brod,  Nikola Barišić u ime Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore Županijske komore Slavonski Brod, i Mario Jurković u ime Radio Slavonije. 

Ocjenjivali  su se dojam i autohtonost prostora, izbor i autohtonost  jela, izbor pića, posluga, ljubaznost osoblja, urednost sanitarija, cijene pića i napitaka te mogućnost plaćanja, radno vrijeme, parkirališni prostor i informativno- propagandni materijal o objektu.

Komisija je odlučila da se u kategoriji RESTORANA ove godine dodjele 3 priznanja, i to kako slijedi: 

U potkategoriji "RESTORANI I GOSTIONICE – NAJBOLJI UKUPNI DOJAM“ prvo mjesto osvojio je RESTORAN “GROZD“,

U potkategoriji "OSTALI UGOSTITELJSKI OBJEKTI U KOJIMA SE PRIPREMA I POSLUŽUJE HRANA – NAJBOLJI UKUPNI DOJAM“ prvo mjesto je pripalo PIZZERIJI “EDEN“.

Ukategoriji RESTORANA,potkategorija "NAJBOLJI KONOBAR“, posebno priznanje dobio je DEJAN MIRKOVIĆ, djelatnik RESTORANA HOTELA “SAVUS“.

IZABRANI I NAJ TERASE, PROZORI, BALKONI I „PRETKUĆNICE

U  sklopu akcija natjecateljskog karaktera  birao se i najljepši gradski balkon, prozor, pretkućnica i terasa ugostiteljskog objekta. Građani su na početku akcije pozvani da istaknu kandidaturu pojedinih objekata u Turističkoj zajednici, s tim da je komisija u sastavu Margareta Rubil, u ime Turističke zajednice,   Jasna Medverac u ime brodskih ekologa  i Tatjana Haring – Musić,  u ime Srednje škole M.A. Reljković, obišla sve dijelove grada, ocjenjujući osnovni dojam, posebnost, originalnost, ambijentalnost i uloženi trud.

  • U kategoriji “TERASE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA“ najljepšom je terasom proglašena terasa CAFE BARA “COME BACK“.
  • U kategoriji “PROZORI“ najljepšim gradskim prozorom proglašen je prozor kuće obitelji Marijić u ulici Franje Maričevića.
  • U kategoriji “BALKONI“ prvo mjesto  pripalo je obitelji Radošević u ulici Vladka Mačeka.
  • U kategoriji “PRETKUĆNICE“ titulu najljepše gradske okućnice ponijela je okućnica obitelji Gaura u Dravskoj ulici.

Zadnje vijesti

Sletio s kolnika u odvodni kanal, dvoje ozlijeđenih

Nogometaši 'Omladinca' jedni su od kandidata za naslov

U protekla 24 sata još pet oboljelih od COVID19, do sada ukupno 200

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina