Najbolji čobanac skuhao Davor Olujić

U Sibinju je održana 3. tradicionalna Čobanijada - gastro manifestacija i natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca. Organizaciju potpisuju Općina Sibinj i Lovačko društvo "Šljuka" koji su za posjetitelje i ovoga puta pripremili vrhunski čobanac za koji se isplatilo čekati i u redovima.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 22.08.2021


 Za najbolji čobanac natjecalo se 25 ekipa. Različite vrste mesa, dodaci, vrijeme kuhanja, tajni sastojci – svako je imao svoj recept. A, tko je doista najbolji kuhar čobanca odlučivala je prosudbena komisija u sastavu Stjepan Balen, Josip Perčević i Marin Kovačević. Kušali su svih 25 natjecateljskih porcija te donijeli konačnu odluku: 3. mjesto osvojio je tim NK "Mladost "iz Jakačine Male, drugo mjesto Miro Vrančić iz Slavonskog Broda, a pobjednik je Davor Olujić iz Sibinja. 

Čobanijada je ujedno posljednji program manifestacije "Ljeto u Sibinju" u kojemu su mještani općine no i brojni gosti unatoč epidemiološkim mjerama uživali u folkloru, gastromanifestacijama i sportskim druženjima. Uz lovački i natjecateljski čobanac za gurmane je i ovoga puta u ponudi bilo i drugih mesnih delicija, a za zabavu je bio zadužen TS "Paori". Općina Sibinj još je jedno dokazala da zna prirediti pravu gastronomsku i zabavnu feštu, a posjetitelji da znaju cijeniti dobru hranu i tamburašku glazbu. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću