Najbolja brodska košarkašica Mihaela Lazić odlazi u Mađarsku!

Za članice Ženskog košarkaškog kluba Brod na Savi tijekom ljetnog perioda nije bilo odmora. Tek nakon završetka školske godine treneri su igračicama dali 10 dana slobodno, dok se od 15. lipnja svakodnevno radi bez stajanja. Doduše ima malih izostanaka igračica, međutim, trener Rimarčuk može biti zadovoljan budući može s njima normalno raditi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.08.2018
Najbolja brodska košarkašica Mihaela Lazić odlazi u Mađarsku!
Prema tome u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske do 16 godina Brod na Savi ima čak 3 svoje igračice i to Editu Poljac koja je i kapetanica, pa Niku Kurdiju i Teu Josipović koja ima 14 godina. Uz njih 3 u juniorskoj reprezentaciji je Mihaela Lazić koja karijeru nastavlja u Mađarskoj u Pečuhu u tamošnjem prvoligašu. Za Brod na Savi je dobro što će i dalje igrati Prvu ligu u kojoj će se moći razvijati sve mlade igračice, dok će povratnica iz Švedske Edita Poljac pokušati preuzeti ulogu Mihaele Lazić.

Uz Editu Poljac iz Švedske se u matični klub vratila i njena starija sestra Ema, dok u odnosu na prošlu sezonu neće biti iskusnog centra Marine Ćurković. Ona očekuje drugu prinovu u svojoj obitelji, dok će drugi centar Martina Bešter ostati u klubu, međutim, veliko je pitanje koliko će pomoći budući je u Zagrebu upisala Medicinski fakultet. Prema tome trener Rimarčuk ima ekipu kojoj je prosjek 16. godina i u kojoj će najstarija biti Ella Đukić.

S obzirom da će se za godinu dana Prva Hrvatska ženska košarkaška liga smanjiti na 10 klubova u novoj sezoni koja još nije niti počela ispast će 3 posljednja kluba, dok će onaj koji bude na 8. mjestu razigravati za ostanak s najboljim drugoligašem.

Do početka novog prvenstva koje bi trebalo krenuti krajem rujna ili početkom listopada košarkašice Broda na Savi odigrat će do 5 pripremnih utakmica protiv klubova iz: Banja Luke, Požege, Osijeka i okolnih mjesta. Uz prvu ekipu dok nema škole trener Damir Božić svakodnevno radi s 20 polaznica u školi košarke koje su redovite na treninzima i koje se pripremaju za svoja natjecanja koja ih očekuju.

Zadnje vijesti

Malonogometni turniri u Bosanskoj Posavini na čekanju

Brodska udruga Connect IT pokrenula online tržnicu - Svježe.hr

Na području županije potvrđeno deset slučajeva zaraze koronavirusom, oboljela i zdravstvena djelatnica

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji