Najavljena bogata izložbena sezona u Slavonskom Brodu

U nastavku izložbene sezone u Slavonskom Brodu između ostaloga gledat ćemo radove Vedrana Perkova, međunarodnu izložbu karikatura, etnografsku izložbu Muzeja Moslavine i niz drugih

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.02.2020
 Brodski galerijski prostori trude se kroz godinu ljubiteljima likovnosti, kiparstva i multimedije ponuditi raznolike i zanimljive izložbe. Tako će biti i u nastavku sezone. Nakon izložbi koje su ustanove otvorile u siječnju, slijedi još niz najavljenih postava za svačiji ukus.

Definitivno najveća izložba koju je Galerija Ružić ikada imala otvorena je u Noći muzeja. "Gledam dodirom" inkluzivna je izložba u kojoj se ekskluzivno mogu razgledati no i dodirnuti izložene skulpture i slike.  Likovni salon "Vladimir Becić" sve do početka ožujka nudi postav akademskog slikara Josipa Alebića “Prizori u krajoliku”.  Muzej Brodskog Posavlja otvorio je prošli tjedan dvije izložbe – Religije kamenog doba i U temeljima grada koju su realizirali s Arheološkim muzejom u Zadru. No i u nastavku sezone bit će puno razloga za posjetiti izložbenu dvoranu Muzeja Brodskog Posavlja. Jedan od njih – izložba "Zaviri ispod".  Također o odjeći no onoj modnoj govori još jedna najavljena izložba.  

U povodu dana grada Brođani će moći zaviriti u Kabinet akvarela. Riječ je o radovima vrsnih majstora slikarstva koje su nastale tijekom 39 godina Akvarelističke kolonije Sava koja se održava u Slavonskom Brodu od 1980. Vedran Perkov, akademski kipar iz Splita predstavit će prvi puta svoje radove u Sl. Brodu. 

U MBP u suradnji s planinarskim društvom i Ivicom Klemom gledat ćemo izložbu o Pljuskari, a zatim u ljeto i zanimljiva izložba "Ribe plivaju leđno". 

U pregovorima je i organizacija izložbe Brođanina Ranka Bate Šiljega, a muzej Brodskog Posavlja također dogovara i jednu izložbu kao rezultat međunarodne suradnje. Prema najavama, u Sl. Brod trebala bi doći izložba Barun Trenk koju priređuje Gradski muzej iz češkog Brna, a koja između ostaloga nudi nikada do sada predstavljene činjenice o slavnoj povijesnoj ličnosti, između ostaloga na temelju ispitivanja njegovih posmrtnih ostataka i rekonstrukcija njegovog lica i tijela. 

Zadnje vijesti

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Nastavlja se obnova zaštićenih spomenika kulture no u smanjenom iznosu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline