Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i Ivanec u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 20. kolovoza svima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji okružnicu o nadbiskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu i Ivanec u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa. Nadbiskupijsko hodočašće održat će se u subotu, 28. rujna 2019.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 22.08.2019
Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i Ivanec u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa
 Okružnica donosi i raspored hodočasničkoga dana. Tako je polazak u Mariju Bistricu planiran u jutarnjim satima, a dolazak je dobro planirati za 9.30. Zbog predviđenoga većega broja hodočasnika teško će biti organizirati jedan zajednički ulaz u crkvu, te stoga preporučuje da župe ili dekanati organiziraju svoj ulazak u molitvi i pjesmi od kapele „Zdravo Marija“ do crkve-bazilike. Odmah poslije pohoda crkvi hodočasnici trebaju poći na prostor crkve na otvorenom. Od 10 sati bit će zajednička pobožnost i priprava, nakon toga svečani ulaz s kipom Bistričke Gospe, a u 11 sati svečana misa. Poslije misnoga slavlja uslijedi će vrijeme za odmor i okrjepu. Polazak prema Ivancu najkasnije je u 14.30, a dolazak oko 15 sati te ulazak u župnu crkvu sv. Marije Magdalene. Od 15.30 do 16.15 bit će svečana zajednička liturgijska pobožnost u krsnoj crkvi biskupa Ćirila s blagoslovom i otkrivanjem spomen-ploče.

Sudjelovanje vjernika u hodočašću organizirat će se po župama, pozvani su svi vjernici, napose župni suradnici, kao i mladi, ministranti, skupine u narodnim nošnjama, a sva svetišta i župe pozvani su na hodočašće ponijeti zastave s likom svojih zaštitnika kako bi mogli sudjelovati u svečanom ulazu na početku misnoga slavlja. Sudjelovanje hodočasnika potrebno je do 20. rujna prijaviti u Nadbiskupijski pastoralni centar (tel. 031/802-227 od 8 do 16 sati ili na adresu: pastoralni.centar@djos.hr).

"Sa svima vama s radošću očekujem dan kad ćemo se kao nadbiskupijska zajednica zajedno sabrati pred likom Bistričke Gospe, preporučiti se njezinoj ljubavi i zagovoru te nakon bistričkoga slavlja pohoditi Ivanec, rodnu župu biskupa Ćirila, zahvalni Bogu za njegovu službu i pastirsku ljubav“, poručuje mons. Hranić u okružnici koju u cijelosti možete pročitati na ovom linku: http://djos.hr/wp-content/uploads/2019/08/Nadbiskupijsko-hodocasce-MarijaBistrica-Ivanec.pdf


Zadnje vijesti

Zdravko Mamić iz Brlog Predstavlja objavio spot za novu pjesmu "Ulicama grada"

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

Mohamed Mo Cherif ostaje u Marsi

VIJESTI

VIDEO

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju