Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

Mjerenje tjelesne temperature svakom pojedincu na ulazu u sve zdravstvene ustanove nova je stvarnost na koju se moramo naviknuti. Kako bi olakšali postupak, brojne bolnice i domovi zdravlja na ulaze su postavile termovizijske kamere koje očitavaju kolika vam je trenutačna tjelesna temperatura. Jedna takva kamera postavljena je i na ulazu u Polikliniku slavonskobrodske Opće bolnice i to zahvaljujući donaciji lokalnog Rotary kluba.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 01.06.2020


 Na ulazu u Polikliniku slavonskobrodske Opće bolnice od sada će vas snimati nova kamera. I to ne bilo kakva: riječ je o termovizijskoj kameri koja automatski mjeri tjelesnu temperaturu i detektira vašu eventualnu febrilnost. No, i nakon prolaska kroz skrening ove kamere, ako ista detektira da imate povišenu temperaturu, slijedi pojedinčani trijažni postupak. 

"I za bolnicu u za sve pacijente od velikog je značaja -  istaknuo je ravnatelj bolnice prim. dr. sc. Josip Samardžić, kazavši kako ga veseli što je bolnica dobila još jedan alat u borbi protiv pandemije koronavirusa i olakšavanju pristupa pacijentima u Polikliniku, kao i svim djelatnicima bolnice u procesu kontrole tjelesne temperature. "To je velika pomoć u svakodnevnom poslu koji moramo obaviti", dodao je. 
 
A posao je to čiju su važnost prepoznali u lokalnom Rotary klubu, koji je bolnici i donirao ovu termalnu kameru. 

"Mi smo ove godine nažalost, zbog COVID-19 slučaja imali tri faze pomoći, prva faza je bila donacija od 5000 kuna koju smo izvršili na račun RH, i koja je bila usmjerena na KBC Osijek, zato što je Osijek bio primani respiratorni centar u našem okruženju. U drugoj fazi smo u iznosu nekih 7000 kuna donirali brodskoj bolnici oko 150 komada FFP 2 i FFP3 maski. Ovaj zadnji val pomoći je bio ova termovizijska kamera, čija je ukupna vrijednost (same kamere) 100 tisuća kuna. Na razini cijelog distrikta 1913, dakle  RH, donirano je 29 takvih kamera u iznosu od 2,9 milijuna kuna" rekao je predsjednik Rotary kluba Slavonski Brod, Marko Veber.

"Hvala lijepa Rotary klubu na lijepoj donaciji, i svim dragim ljudima koji su u tome sudjelovali" rekao je ravnatelj Samardžić. 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu