Na Poloju održana promocija rukometa na pijesku

Ženski rukometni klub Brod na Poloju je održao promociju rukometa na pijesku. Za ovu prigodu došao je vrlo uspješni Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb koji je s muškom ekipom 7 puta bio prvak Europe te 2 puta s djevojkama. Tu su bile i gošće iz Osijeka te su se odigravale međusobne prijateljske revijalne utakmice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.06.2020


 Nakon nestabilnog vremena u posljednjim danima i kišnih razdoblja, ovoga puta vremenske prilike bile su na strani svih rukometašica i rukometaša koji su mogli nesmetano odigrati svih 13 utakmica. Ova ideja potekla je od trenera rukometašica Broda Darka Celnera koji je zajedno s ostalima uspio napraviti lijepu promociju ovoga sporta u Slavonskom Brodu.

Rukomet na pijesku je vrlo atraktivan i vrlo zanimljiv. Pravila su drugačija nego za rukomet u dvorani. Nema vođenja lopte koja je drugačija i puno lakša. Teren je manji, a u igri su 4 igrača u napadu, a 3 u obrani s obzirom da ona ekipa koja napada na golu nema golmana. Upravo gol od tog tzv. libera koji u napadu igra umjesto golmana vrijedi 2 boda isto kao kad golman sa svoje polovice postigne gol na drugu stranu. Također i gol iz piruete ili zepelina vrijedi 2 boda baš kao i iz penala. Utakmica se igra na 2 dobivena seta te 1 set traje 10. minuta. U slučaju da je rezultat izjednačen igra se na zlatni gol. Ukoliko je nakon 2 seta rezultat 1:1 svaka ekipa izvodi po 5 kontri kako bi se dobio pobjednik.

Nastupilo je ukupno 8 ekipa, dok je Zagreb došao samo sa ženskim sastavom. Na kraju su bivše dvostruke prvakinje Europe odigrale 5 utakmica te imaju 3 pobjede i 2 poraza. Sve pobjede izborile su protiv ženskih sastava prve ekipe Broda i njihovih kadetkinja koje su 2004. godište, dok su svladale i Legosice iz Osijeka. Oba poraza bila su im od muških ekipa, seniora Broda i njihovih veterana.

U Osijeku od nedavno postoji novi ženski klub Legosice koje će se od nove sezone natjecati u Trećoj ligi. Djevojke trenera Zorana Dorića poražene su od Zagreba i prve ekipe Broda, ali je zato zanimljiva bila njihova utakmica protiv kadetkinja Broda. Nakon 1:1 u setovima Osječanke su bile bolje nakon izvođenja kontri.

Ženski rukometni klub Brod imao je 3 ekipa. Prva ekipa je imala 2 pobjede i 2 poraza, kadetkinje koje su 2004. godište zabilježile su pobjedu i 3 poraza, dok su pretkadetkinje koje su 2006. godište na omjeru 1-1.

Od muških ekipa, Rukometna akademija Dejan Krtolica za dječake 2006. godište zabilježila je oba poraza iz dvije utakmice, dok su veterani RK Brod na pozitivnom omjeru od 2 pobjede i 1 poraza. Najbolji učinak imali su seniori RK Brod koji su iz sve 3 utakmice zabilježili sve pobjede.

S obzirom da nitko od ovih ekipa nije imao punu sezonu u dvorani, rukomet na pijesku je svima njima jako dobro došao u ovoj stanci da malo osjete loptu i nešto odigraju pa makar i na pijesku. Također je ovo svima bila i odlična priprema za 1. kolo PH u rukometu na pijesku koje će se održati 20. lipnja u Zagrebu.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena droga

VIJESTI

Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"