Na Poloju održan turnir u rukometu na pijesku!

Rukometna akademija "Dejan Krtolica" i Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb organizirali su na Poloju prvi od 5 turnira rukometa na pijesku koji će se ovog ljeta odigrati u cijeloj Hrvatskoj.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2021


 Ovaj sport polako doživljava svoju ekspanziju i sve je popularniji u ljetnim mjesecima. Pravila su drugačija nego u dvoranskom rukometu, dok je i bodovanje golova također posebno.

Nakon što je završila regularna sezona u rukometu u dvoranama polako se iz njih prelazi na pijesak. Tako je Rukometna akademija „Dejan Krtolica“ zajedno s Akademskim klubom rukometa na pijesku Zagreb na Poloju održala prvi turnir na kojem su nastupile 24 ekipe od pretkadeta pa sve do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Vrlo aktivni bili su u Novskoj u kojoj su se dobro organizirali te su došli s nekoliko ekipa u nekoliko uzrasnih kategorija.

Uz Novsku i Zagreb na ovogodišnjem rukometnom turniru na pijesku nastupile su još ekipe iz: Osijeka, Iloka, Tenje, Donjih Andrijevaca i Nove Gradiške. 

Utakmice su se igrale 2 poluvremena ili 2 seta po 7 minuta i ono što je zanimljivo je da tko dobije svako poluvrijeme ili set taj je pobjednik. U slučaju da je u jednom poluvremenu neodlučeno, onda je pobjednik ona ekipa koja je dobila barem jedan set. Primjerice ako svakoj ekipi pripadne po jedno poluvrijeme ili da oba završe neodlučeno onda se trče kontre. Uz sve gostujuće ekipe tu su bili i predstavnici domaće RA "Dejan Krtolica" i ŽRK Brod.

Upravo je nedavno Gabrijela Bajan dobila poziv za mlađekadetsku reprezentaciju Hrvatske za igračice koje su 2004. godište. Riječ je o rukometu u dvorani, dok nju uskoro očekuje okupljanje u Zadru, a sve kao priprema za Europsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u Crnoj Gori.

Slijedeći turnir rukometa na pijesku održat će se 14. i 15. kolovoza u Zadru, dok nakon toga slijede: Zagreb, Ploče i na kraju Pula u kojoj završava ovogodišnja sezona u ovom sportu. Rezultati su najmanje važni, već je ovo bio pravi festival i promocija rukometa na pijesku u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara