Na Klasijama održan 21. Memorijalni malonogometni turnir

Prema tradiciji Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Brodsko – posavske županije na Stadionu Klasije održala je svoj 21. Memorijalni malonogometni turnir.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.11.2019
Na Klasijama održan 21. Memorijalni malonogometni turnir


 Ova manifestacija održava se u spomen i sjećanje na poginule dragovoljce i branitelje u Domovinskom ratu iz Brodskog – posavske županije. Na turniru uz domaću županijsku podružnicu UHDDR-a, nastupaju i predstavnici iz ostalih slavonskobaranjskih županija.

Kao i prijašnjih godina i ove je vrijeme poslužilo organizatore zbog kiše koja je samo prijetila, ali nije pokvarila održavanje još jednog u nizu ovih turnira. Mali nogomet je ovdje samo povod za okupljanjem s obzirom da je svim članovima UHDDR ipak najvažnije druženje.

Na svečanom otvorenju između ostalih bio je nazočan bivši pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, dok je ovogodišnji 21. Memorijalni turnir otvorio predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. 

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 8 ekipa pa su tako uz dvije slavonskobrodske došle momčadi iz: Osijeka, Belišća, Đakova, Požege, Pleternice i Županje.

Tako su nedavno na državnom prvenstvu u Sv. Filip Jakovu članovi UHDDR-a Požega s 3.2 u finalu svladali Brođane koji nisu uspjeli obraniti naslov od prije dvije godine. Na ovogodišnjem turniru prvi krug igrao se na ispadanje da bi nakon toga ostale 4 ekipe koje su razigravale za pobjednika.

Na kraju su se u finalu našle dvije domaće ekipe UHDDR Brodsko – posavske županije i Delta color. U regularnom vremenu nije bilo golova pa su se izvodili penali u kojima je Delta color slavio s 3:2 za svoj drugi naslov na ovom turniru, dok su prvi osvojili 2017. godine. Za 3. mjesto je UHDDR grada Požege s 2:1 bio bolji od UHDDR-a grada Osijeka. Za najboljeg vratara izabran je Hrvoje Prislinger iz pobjedničkog Delta colora, dok je Josip Pavunčec iz Požege s 5 golova najučinkovitiji strijelac ovogodišnjeg turnira.

Zadnje vijesti

Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

Za Brodsko-posavsku županiju ugovoreno 11,3 milijarde kuna u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos